Techno Hobby / www.techno-hobby.pl / www.modelarski.pl
Moderator: mod-Giełda
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Re: Techno Hobby / www.techno-hobby.pl / www.modelarski.pl
Ja skromnie dodam że właściciel stara się jak najlepiej spełniać "koncert" życzeń klientów. Doświadczyłem tego osobiście kika razy. Zawsze miło i sympatycznie. Warto dodać że paczki ma solidnie zapakowane i zabezpieczone przed Pocztą Polską 

Ostatnio zmieniony 06 mar 2007, 10:03 przez Maciej, łącznie zmieniany 3 razy.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Jest to moje główne źródło zakupów.
O bardzo dobrym kontakcie ze sprzedawcą już było, chciałbym podkreślić wysoką fachowość sprzedawcy zarówno jeśli chodzi o tabor, asortyment modeli jak i DCC.
Sklep oferuje klasykę TT (Tillig, Roco, PIKO, Kuehn), ale także nietypowe pozycje (Gutzold, RotheTT, Modell-TT, czeskie).
Oprócz taboru, budownictwa materiałów torowych i "zieleni na makietę" T-H specjalizuje się także w modelach samochodów (Herpa, Roco miniTanks i inne).
O bardzo dobrym kontakcie ze sprzedawcą już było, chciałbym podkreślić wysoką fachowość sprzedawcy zarówno jeśli chodzi o tabor, asortyment modeli jak i DCC.
Sklep oferuje klasykę TT (Tillig, Roco, PIKO, Kuehn), ale także nietypowe pozycje (Gutzold, RotheTT, Modell-TT, czeskie).
Oprócz taboru, budownictwa materiałów torowych i "zieleni na makietę" T-H specjalizuje się także w modelach samochodów (Herpa, Roco miniTanks i inne).
Ostatnio zmieniony 06 mar 2007, 08:19 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 10 razy.
- Przemek
- Kontakt:
Byłem osobiście podczas wycieczki do Gdyni. Kiedy zadzwoniłem do sklepu upewnić się w których godzinach w sobotę jest otwarte ze względu na pociąg ze Szczecina Pan Piotr odpowiedział że w razie opóźnienia pociągu mam zadzwonić i poczeka na mnie, za to WIELKI +. Towar który zakupiłem został sprawdzony na miejscu i dostałem na hasło forumtt 5% upustu. Dla mnie Nr.1 W Polsce Warto Tam Kupować 

- gbbsoft
- Moderator
- Kontakt:
Potwierdzam. Bardzo miło mi się tam kupuje. Płaci się jak już towar jest w sklepie. Nie ma przedpłat, no chyba że na drogie rzeczy i to tylko pewien procent, a nie całość.Ranger pisze:Towar przesyła natychmiast po zapłaceniu.
Ostatnio zmieniony 05 mar 2007, 20:04 przez gbbsoft, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ranger
- Kontakt:
Pan Piotr jest bardzo miłym i rztelnym człowiekiem. Czuje temat modelarstwa i nie traktuje klienta jako tylko żródła pieniędzy. Stosuje rabaty i promocje. Towar przesyła natychmiast po zapłaceniu. Nie czekałem dłużej niż trzy dni. Zawsze na stronie internetowej ma aktualne info co do dostępności modeli na sklepie. Ocena jak najbardziej pozytywna. - Marcin
Na pierwszym miejscu Techno Hobby (bardzo dobry kontak z klientem, zniżki, możliwość zamówienia towaru, przesyłki na czas) - Maciej-kolej
robiłem zakupy 4 razy. zawsze przed zakupem kontaktowałem się mailowo. Zawsze też właściciel odpisał do mnie na każdego maila, doradził a nawet zadzwonił na podany nr kom. Zawsze też dostawałem info o wysłaniu towaru, na który czekałem zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami - czyli wszystko GIT. Polecam. - DZIK
Zdecydowanie na 1 miejscu stawiam Techno-hobby. Z kadego zamówienia byłem bardzo zadowolony, a dwa razy paczka została wysłana w dniu złożenia zamówienia, więc to o czymś świadczy, do tego odpowiedź na każdego maila nawet po kilku godzinach. Czytałem opinie o modelmanii i wywnioskowałem, że nie dbają za bardzo o klienta, ale ponad rok temu tak nie było. Zrobiłem tam trzy razy zakupy i paczki docierały po około tygodniu, więc powiem, że jestem zadowolony. - Jacekk
duuuuuuuuuuże zakupy, dobry kontat ze sprzedawcą, sporo artykułów + sprowadza wiele na indywidualne zamówienie, +/ - w terminie - Grzegorz TT
Na pierwszym miejscu Techno Hobby (bardzo dobry kontak z klientem, zniżki, możliwość zamówienia towaru, przesyłki na czas) - Maciej-kolej
robiłem zakupy 4 razy. zawsze przed zakupem kontaktowałem się mailowo. Zawsze też właściciel odpisał do mnie na każdego maila, doradził a nawet zadzwonił na podany nr kom. Zawsze też dostawałem info o wysłaniu towaru, na który czekałem zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami - czyli wszystko GIT. Polecam. - DZIK
Zdecydowanie na 1 miejscu stawiam Techno-hobby. Z kadego zamówienia byłem bardzo zadowolony, a dwa razy paczka została wysłana w dniu złożenia zamówienia, więc to o czymś świadczy, do tego odpowiedź na każdego maila nawet po kilku godzinach. Czytałem opinie o modelmanii i wywnioskowałem, że nie dbają za bardzo o klienta, ale ponad rok temu tak nie było. Zrobiłem tam trzy razy zakupy i paczki docierały po około tygodniu, więc powiem, że jestem zadowolony. - Jacekk
duuuuuuuuuuże zakupy, dobry kontat ze sprzedawcą, sporo artykułów + sprowadza wiele na indywidualne zamówienie, +/ - w terminie - Grzegorz TT
Ostatnio zmieniony 05 mar 2007, 19:25 przez Ranger, łącznie zmieniany 2 razy.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Techno-hobby.pl = modelarski.pl
Sklep Modelarski techno-hobby.pl, modelarski.pl, właściciel Piotr Kunikowski.
Gdynia, ul. 10 Lutego 16
Centrum Kwiatkowskiego I piętro
Czynny od poniedziałku do soboty: 9 - 21, niedziele: 11 - 20
telefony: 058-3505306, 0602 128052
Gdynia, ul. 10 Lutego 16
Centrum Kwiatkowskiego I piętro
Czynny od poniedziałku do soboty: 9 - 21, niedziele: 11 - 20
telefony: 058-3505306, 0602 128052
Ostatnio zmieniony 05 mar 2007, 19:00 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 1 raz.
- DZIK
- Kontakt:
czy potrzeba lepszej reklamy dla sklepu internetowego:
-zamówienie złożyłem 1 litopada / dzień wolny od pracy/, 6-go -tego samego miesiąca ocywiście, towar był u mnie w domu na torach. / do Katowic też był kawałek
/
potweirdzam w 100% słowa Artura:
Techno-Hobby to prawdziwi profesjonaliści
!!!!
Klient zadowolony, będzie wracał i namawiał na zakupy innych, co niniejzym czynię.
-zamówienie złożyłem 1 litopada / dzień wolny od pracy/, 6-go -tego samego miesiąca ocywiście, towar był u mnie w domu na torach. / do Katowic też był kawałek

potweirdzam w 100% słowa Artura:
Techno-Hobby to prawdziwi profesjonaliści

Klient zadowolony, będzie wracał i namawiał na zakupy innych, co niniejzym czynię.
89/94
-
- Kontakt:
Dlatego w Techno-Hobby zamawiam tylko "elektronikę", za którą w Warszawie bym:
1. Czekał tak samo jak w TH albo i dłużej.
2. Zapłacił trochę więcej niż w TH.
A tabor i akcesoria do makiety to tylko LokoModel i Parowozik. . . :-)
1. Czekał tak samo jak w TH albo i dłużej.
2. Zapłacił trochę więcej niż w TH.
A tabor i akcesoria do makiety to tylko LokoModel i Parowozik. . . :-)
- gbbsoft
- Moderator
- Kontakt:
Bo Pan Piotr oprócz sklepu jest nauczycielem. I w dniach, gdy ma lekcje, często nie ma siły odpowiadać na setki maili.El_Filippo pisze:Co do kontaktu z Techno-Hobby, no różnie bywa. Czasem mam odpowiedź błyskawiczną, po kwadransie, dwóch. Ale czasem czekać trzeba kilka dni i dłużej.
-
- Kontakt:
Techno-Hobby jest dobrym sklepem, ale do profesjonalizmu mu jeszcze brakuje. Przykład:
Zamówiłem dekoder ESU LokSound i wybrałem dźwięk do zaprogramowania. Przelałem także z góry całą należność. Kilka dni ciszy. Piszę niecierpliwie co się dzieje. Otrzymuję odpowiedź, że dźwięk został zaprogramowany, ale nie ten który ja chciałem - sprzedawca wybrał sobie taki jaki było mu wygodnie. W takim razie wybrałem inny dźwięk i został mi już nagrany właściwy.
Gdybym nie napisał listu, dostałbym w przesyłce dekoder z nie tymi samplami jakie mnie interesowały. To tak jakby zamówić lokomotywę w malowaniu Railion a dostać DB.
Co do kontaktu z Techno-Hobby, no różnie bywa. Czasem mam odpowiedź błyskawiczną, po kwadransie, dwóch. Ale czasem czekać trzeba kilka dni i dłużej.
W każdym razie polecam sklep Techno-Hobby, zakupy robiłem tam parę razy i wszystkie zakończone pomyślnie.
Zamówiłem dekoder ESU LokSound i wybrałem dźwięk do zaprogramowania. Przelałem także z góry całą należność. Kilka dni ciszy. Piszę niecierpliwie co się dzieje. Otrzymuję odpowiedź, że dźwięk został zaprogramowany, ale nie ten który ja chciałem - sprzedawca wybrał sobie taki jaki było mu wygodnie. W takim razie wybrałem inny dźwięk i został mi już nagrany właściwy.
Gdybym nie napisał listu, dostałbym w przesyłce dekoder z nie tymi samplami jakie mnie interesowały. To tak jakby zamówić lokomotywę w malowaniu Railion a dostać DB.
Co do kontaktu z Techno-Hobby, no różnie bywa. Czasem mam odpowiedź błyskawiczną, po kwadransie, dwóch. Ale czasem czekać trzeba kilka dni i dłużej.
W każdym razie polecam sklep Techno-Hobby, zakupy robiłem tam parę razy i wszystkie zakończone pomyślnie.
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
Ja byłem w T-H tylko raz. We wrześniu tak przy okazji wpadłem, kupiłem smar do lokomotyw. Pierwsze wrażenie pozytywne, a to akurat ma dla mnie znaczenie. Mimo że stwarzałem wrażenie zdezorientownego i niezorientowanego, mogłem liczyć na zainteresowanie sprzedawcy i porady. Jeżeli tak traktuje się tam każdego klienta "z ulicy", na dodatek takiego, który niekoniecznie jest zorientowany w temacie (lub tego nie ujawnia) to sklep faktycznie jest ok.
- DZIK
- Kontakt:
Poszło!!ArturSwider pisze:Hi,
Z całą spokojnością polecam i namawiam!Spróbuję w techno-hobby, mam nadzieję, że tam będzie poważniej.![]()
Sklep Techno - Hobby z Gdyni to profesjonaliści w 100%!
pierwsze małe zamowienie złożone.
Kontakt ze sprzedawcą rewelacyjny a miejmy na uwadze, że dzisiaj dzień wolny od pracy.
Teraz czekam na przesyłkę!!
ps. Leci do mnie kontener... z Gdynii

89/94
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Zgadzam się z przedmówcą. Sklep TH to przede wszystkim duża elstyczność. Ja akurat nie należe do grupy osób które robia duże zakupy w tym sklepie a jednak kiedy juz coś zamawiam jestem traktowany jak "wielcy klienci". To ważne i takimi metodami podtrzymuje się sprzedarz i klienta. Po za tym TH utrzymuje bardzo dobry kontak
z klientem podczs którego mozna negocjować ceny. Osobiście nie miałem przykrych doświadczeń z Modelmanią ale jakoś od wiosny kupuję w TH i jestem bardzo zadowolony.
z klientem podczs którego mozna negocjować ceny. Osobiście nie miałem przykrych doświadczeń z Modelmanią ale jakoś od wiosny kupuję w TH i jestem bardzo zadowolony.
-
- Kontakt:
Takich rzeczy się nie ujawnia - tajemnica handlowa. Z reguły marża sprzedawcy wynosi 10-20% ale bywają przypadki i 200%. Sklep T-H ma ceny konkurencyjne nie tylko w stosunku do sklepów polskich ale i zagranicznych gdzie podatek VAT jest niższy. Wynika z tego że sprzedawcy zależy na nas - potencjalnych nabywcach a "kokosów" na pewno z tego nie ma. Ceny to jedna sprawa - druga to obsługa. Co z tego że firma X o której na kilku forach było głośno ma w miarę niskie ceny, jeżeli przejawia olewający stosunek do klientów.BarTTek pisze:Co prawda ze sklepem T-H nie miałem przyjemności współpracować ale zastanawia mnie ta 5% zniżka dla userów ForumTT. Biorąc przykładowo zestaw za 650zł po obniżce mamy ok 620zł w takim razie jaka musi być cena z AMC bądź Tilliga bo nie wyobrazam sobie żeby właściciel dopłacał do interesu...
W moim rankingu firm T-H jest na 1 miejscu zarówno za ceny jak i za jakość obsługi. I nie mam zamiaru tym postem wychwalać sklepu T-H. Sklep jest prowadzony normalnie. To inne niestety odstają od normy.
-
- Kontakt:
Co prawda ze sklepem T-H nie miałem przyjemności współpracować ale zastanawia mnie ta 5% zniżka dla userów ForumTT. Biorąc przykładowo zestaw za 650zł po obniżce mamy ok 620zł w takim razie jaka musi być cena z AMC bądź Tilliga bo nie wyobrazam sobie żeby właściciel dopłacał do interesu...