Oznaczenia wagonów
Moderator: mod-Tabor
- Charakterek
- Kontakt:
- Ciamosław
- Kontakt:
Re: Oznaczenia wagonów
Hmm...Charakterek pisze:Chcesz go? Stan idealny se jest!

- Charakterek
- Kontakt:
Popatrzyłem na swoją cysternę Texaco (DB) i niestety mam źle, to znaczy dobrze. Nie mam tego szczęścia co Ty...
A nie jednak jest duński tylko z prawidłowymi oznaczeniami. Wobec czego zaczyna mi być zbędny, Chcesz go? Stan idealny se jest!
A nie jednak jest duński tylko z prawidłowymi oznaczeniami. Wobec czego zaczyna mi być zbędny, Chcesz go? Stan idealny se jest!
Ostatnio zmieniony 07 sty 2007, 23:53 przez Charakterek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ciamosław
- Kontakt:
Mariusz pisze:No ale felerneTego nie można dopuścic do ruchu
![]()
Trudno, ale pamiętaj, że oferowałem się chcąc odkupic "bubel".
Mariusz pisze:Czepiacie się takich drobnostek.
W czasie jazdy po makiecie tego nie widac![]()

- Mariusz
- Kontakt:
No ale felerne
Tego nie można dopuścic do ruchu
Trudno, ale pamiętaj, że oferowałem się chcąc odkupic "bubel". 

- Ciamosław
- Kontakt:
Nie da rady, toto ma duńskie oznaczenie, nigdy tego nie sprzedamMariusz pisze: mogę jeden odkupic

- Mariusz
- Kontakt:
Kurcze, może nanosili je trzymając go do góry kołami
mogę jeden odkupic 

- Ciamosław
- Kontakt:
- Trojan
- Kontakt:
Jeszcze chyba byłą bipa PKP z kabiną sterowniczą 

- Charakterek
- Kontakt:
i tego wagonu nie sprzedawaj nigdy. Takie wpadki firm zostają skrzętnie notowane przez jakichśtam zapaleńców i potem są w cenie wśród poławiaczy tych perełek. Z bardziej znanych wpadek wiadomo na przykład o:
Wyprodukowaniu wagonów Y z paskiem nad drugą klasą (BTTB)
Wyprodukowaniu WARS PKP z napisami z jadnej strony wagonu a z drugiej był tylko napis WARS oraz paski w kolorze napisu
Było jeszcze więcej tych wpadek, gdzieś o tym czytałem...
Wyprodukowaniu wagonów Y z paskiem nad drugą klasą (BTTB)
Wyprodukowaniu WARS PKP z napisami z jadnej strony wagonu a z drugiej był tylko napis WARS oraz paski w kolorze napisu
Było jeszcze więcej tych wpadek, gdzieś o tym czytałem...
- Mariusz
- Kontakt:
Czepiacie się takich drobnostek.
W czasie jazdy po makiecie tego nie widac

W czasie jazdy po makiecie tego nie widac

- Ciamosław
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Przecież to oczywiste - jak jest wiodąca to może sobie pozwolić na niedbalstwo. Jak konkurencja podskoczy, to się ją zmiażdży jakimś dotowanym limitowanym modelem czy czymś takim i będzie pół roku spokojuPoprostu wkurza mnie niedbalstwo tej wiodącej firmy
może czas na męską decyzjęPrzykro mi jest, że "nasza kochana firma" tak naprawdę ma nas w d...

Ostatnio zmieniony 01 wrz 2006, 06:40 przez miki, łącznie zmieniany 1 raz.
- oelka
- Moderator
- Kontakt:
Oznaczenia na wagonach to temat rzeka...
Bledy popelniaja wszyscy producenci. Chocby weglarka PMT z oznaczeniami wapniarki, czy niby polski dumkar Peresveta z oznaczniami PMP-PW, oraz nazwa kopalni i znakami MC, RIC za jednym zamachem choc te ostanie nie byly umieszczane na wagonach kolei piaskowych. nazwy kopalni zreszta tez nie.
Natomiast wiodacy producent ma na swoim koncie ciekawszy pomysl. Sa takie modele, wagonow uzywanych poza kolejami przemyslowymi i prywatnymi, ktore nie posiadaja w swoim opisie tak podstawowej rzeczy jak seria literowa wagonu. Dotyczy to modeli z roznych epok. I moim zdaniem to juz nie jest blad, tylko celowe dzialanie. Jakos nie moge uwierzyc w to, ze nikt nie sprawdza od strony merytorycznej modelu przed ostatecznym wdrozeniem do produkcji i nie zauwaza braku podstawowych oznaczen wagonu.
Krzysztof
Bledy popelniaja wszyscy producenci. Chocby weglarka PMT z oznaczeniami wapniarki, czy niby polski dumkar Peresveta z oznaczniami PMP-PW, oraz nazwa kopalni i znakami MC, RIC za jednym zamachem choc te ostanie nie byly umieszczane na wagonach kolei piaskowych. nazwy kopalni zreszta tez nie.
Natomiast wiodacy producent ma na swoim koncie ciekawszy pomysl. Sa takie modele, wagonow uzywanych poza kolejami przemyslowymi i prywatnymi, ktore nie posiadaja w swoim opisie tak podstawowej rzeczy jak seria literowa wagonu. Dotyczy to modeli z roznych epok. I moim zdaniem to juz nie jest blad, tylko celowe dzialanie. Jakos nie moge uwierzyc w to, ze nikt nie sprawdza od strony merytorycznej modelu przed ostatecznym wdrozeniem do produkcji i nie zauwaza braku podstawowych oznaczen wagonu.
Krzysztof
Krzysztof Olszak
skalatt.info
skalatt.info
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
A ja jestem ciekaw co "T" zrobił "AŚ"miki pisze:Fermencik? Pierwsze zauroczenie minęło?