A tak wygląda zaprojektowana część:
Rysunek cad

A tutaj kilka fotek z realizacji projektu (w projekcie nie trzeba niczego kleić lutować itp. robić rzeczy)
1) demontaż budy tendera

- należy odkręcić 5 śrub oznaczenia czerwone i zielone (śruby oznaczone na czerwono ukryte są pod częścią którą należy najpierw zdemontować - śruba znajduje się centralnie pod sprzęgiem - brak na zdjęciu)
2) Demontaż płytki (odkręcenie dwóch śrub patrz pkt.6)
3) Demontaż komory głośnika i podtrzymującej płytkę (dwie śruby) (umiejscowienie śrub patrz. pkt 5)
4) Uzbrojenie nowej części głośnik (przełożenie ze oryginalnej części) i UPS-a

5) Zamocowanie komory i podstawy do tendera
Część trzeba w pasować w dwa bolce a następnie przykręcić. Część powinna ładnie przylegać do podstawy tendera. Na zielono umiejscowienie 2 śrub od przykręcenia/odkręcenia komory głośnika i UPS-a
6) Przykręcenie płytki
Płytkę należy nałożyć na dwa bolce w podporach płytki i przykręcić dwoma śrubami (oznaczone na zielono)
7) Założenie dekodera, podłączenie UPS-a i skręcenie budy tendera

Na koniec zdjęcie części oryginalnej oraz mojej
Nowa / orginał

Moim zdaniem zmniejszenie komory wpłynęło troszkę na wyciszenie głośności - uważam to za pozytyw. Natomiast dodanie spodu komory na podniesienie basów - ale to jest moja subiektywna ocena tym bardziej, że słoń nadepną mi na ucho.
Część ta również będzie pasowała do modeli pozostałych : TT3010 (Duchess of Atholl), TT3011 (Duchess of Montrose), TT3012 (Duchess of Abercorn)