Też, tak sądzę
Mam natomiast pytanie do osób które bawią się dcc. Obecnie do torów mogę podłączyć zasilacz max 1,5A - czy jest on wystarczający na powiedzmy 3-4 lokomotywy? Dodam że zasilacz z zestawu startowego tilliga ma prąd tylko 1,2a.
Moderator: mod-Elektryka i DCC
Też, tak sądzę
Dobrym rozwiązaniem jest użycie obudowy zasilacza ze starego PC, np takiej:lycanananas pisze: ↑08 sty 2024, 12:50 I to wszystko w jedną obudowę większą i tylko kabel do gniazdka na zewnątrz...
W docelowym projekcie chce jednego zasilacza użyć. Przetwornice step-down z napięcia wejściowego do 5V i 3,3V. Złożę to się pochwalę. Póki co czekam znowu na paczki z Chin.mae pisze: ↑04 gru 2023, 07:59 Też używam DCC-ex. Ja sobie zmontowałem z wifi używając esp 01-s kupionego za 7 złNie musiałem go programować, podłączyłem i działał. Jedyna rzecz, która mi się niezbyt podoba to fakt, że trzeba używać dwóch zasilaczy, tak to jest super. Od niedawna DCC-EX pozwala też programować na torze głównym (oczywiście wtedy nie można ustawiać adresu lokomotywie).
Oj ludzie małej wiary
Akurat poszedłem w przeciwną stronę.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości