SN52 MTB
Moderator: mod-Tabor
- wlodar
- Kontakt:
Re: SN52 MTB
Modelmania też zbierała zamówienia bez zobowiazań (w sensie zamówiłem, nie płaciłem). Nie wiem - kiedyś oni produkowali, my kupowaliśmy. Teraz nikomu nic się nie opłaca. Coś tu nie gra. 
- Borczy
- Kontakt:
Przypomniało mi się ,że Pan Ryszard z Rybnika robił zapisy bez zobowiązań.
Narzekamy na marketing i księgowych u helmutów a sami ( w sensie sklepy/dystrybutorzy ) nie potrafimy zrobić czegoś zgodnie z zasadami biznesu.
Narzekamy na marketing i księgowych u helmutów a sami ( w sensie sklepy/dystrybutorzy ) nie potrafimy zrobić czegoś zgodnie z zasadami biznesu.
- wlodar
- Kontakt:
Gdy na stronie MTB pojawila sie zapowiedź, napisalem do MM o zaistnieniu owego faktu. Dostałem odpowiedź (pewnie od p. Doroty), że wszystko zależy od liczby zamówień. Zamówienie złożylem, w międzyczasie model ze strony producenta zniknął, łudziłem się że chwilowo (co się wcześniej zdarzalo), dzisiaj jednak poprosiłem p. Dorotę by się skontaktowała z nimi i odpowiedź przyszła taka jak napisałem poniżej. Swoją drogą, ciekawe jak im SU45 schodzi. Zrobili jedną wersję (groszki, sylwetka trochę z resztą schrzaniona (nie piszę spieprzona, bo mnie Admin pogoni
)), a ja przykładowo czekam na ep. IV (SP45 - oliwka/seledyn i bez gniazd na czole). Potem powiedzą, że model wycofują bo groszek się nie sprzedaje. Ogólnie jest kryzys na rynku, nie wiem czy wywołany wojną u sąsiadów czy czymś innym. Vide opóźnienia premiery Ty43, BR78/OKo1 Tilliga... BR41 i BR24/37 Fischera do tej pory nie ma. BR41 miało być pod koniec zeszłego roku. P. Dorota pisała, że rozmawiała z nimi i wszystko zależało od ilości zamówień. Rozumiem, że u mas model BR41 nie jest dla wszystkich atrakcyjny (jest drogi, przeróbka na Ot1 wymaga min. konkretnej przeróbki kotła), ale że Niemcy nie są zainteresowani tak piękną lokomotywą? Wszyscy co chcieli kupili w pierwszym wypuście?
- krzysztof
- Kontakt:
- Borczy
- Kontakt:
-
M Godlewski
- Kontakt:
Potrójne...
- wlodar
- Kontakt:
Czyli było co najmniej podwójne zainteresowanie. Echh, podłość ludzka nie zna granic. 
- krzysztof
- Kontakt:
- wlodar
- Kontakt:
Otrzymałem właśnie informację z MTB (za pośrednictwem Modelmanii), że produkcja SN52 nie zostanie podjęta z powodu braku zainteresowania.
Szczerze mówiąc, czekałem na ten model.
- Borczy
- Kontakt: