daisy 2 tillig

Prąd i elektronika na makiecie

Moderator: mod-Elektryka i DCC

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Posty: 10297
Rejestracja: 09 kwie 2006, 07:22
Lokalizacja: Rumia
Kontakt:

Re: daisy 2 tillig

Post autor: ArturSchŁ »

Rozpakowywanie i radość z jazdy - 2 cyfrowe zestawy dla początkujących Tillig TT
Unboxing und Fahrspaß - 2 Digitale Einsteigersets Tillig TT


:arrow: https://www.youtube.com/watch?v=X_kwnfMro_k


:idea: włącz napisy, ustaw automatyczne tłumaczenie na polski
Awatar użytkownika
Tomasz
Posty: 208
Rejestracja: 23 gru 2019, 11:08
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: daisy 2 tillig

Post autor: Tomasz »

Czy jest polska wersja instrukcji do Daisy?
Wojtek_Kraków
Posty: 1651
Rejestracja: 12 sie 2016, 09:11
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: daisy 2 tillig

Post autor: Wojtek_Kraków »

Ok jak coś to pisz sms albo PW.
Awatar użytkownika
piottrw
Posty: 755
Rejestracja: 10 kwie 2006, 07:54
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: daisy 2 tillig

Post autor: piottrw »

Programowanie działa, tylko że na torze głównym, na torze do programowania wywala zwarcie. Tak że dzięki. Może po maturach się umówimy bo młody zdaje i teraz jest w domu stres ;)
Wojtek_Kraków
Posty: 1651
Rejestracja: 12 sie 2016, 09:11
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: daisy 2 tillig

Post autor: Wojtek_Kraków »

Piotrek,po świętach będę mial chwile.
Jal chcesz to wpadnę i moze coś wymyślimy.
Chyba że wcześniej dasz rade sam
Awatar użytkownika
piottrw
Posty: 755
Rejestracja: 10 kwie 2006, 07:54
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: daisy 2 tillig

Post autor: piottrw »

Nie, na torze do programowania wyskakuje zwarcie, nawet jak kable nie są podpięte, czyi uszkodzone jest. Natomiast na programowaniu na torze głównym działa, da się zmienić cv. Zostaję wobec tego na tym co mam póki działa, a jak padnie to padnie. Jeżdżę głownie w analogu, w cyfrze czasami. I to mnie też zastanawiała, zestaw użyty maks kilkadziesiąt razy i już zepsuty. Zestaw kupiony raptem 2 lata i 4 miesiące temu. Gwarancji już nie ma. :cry:
Awatar użytkownika
aviaTTor
Posty: 655
Rejestracja: 06 kwie 2008, 16:24
Lokalizacja: czestochowa
Kontakt:

Re: daisy 2 tillig

Post autor: aviaTTor »

I jak Piotr udało Ci się odblokować daisy2?
Awatar użytkownika
piottrw
Posty: 755
Rejestracja: 10 kwie 2006, 07:54
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: daisy 2 tillig

Post autor: piottrw »

Dekoder piko dedykowany do taurusa. Cv51 to tryby jazdy analog cyfra i oba. Tak jest w instrukcji
Awatar użytkownika
wicy
Posty: 1706
Rejestracja: 23 mar 2014, 08:27
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Re: daisy 2 tillig

Post autor: wicy »

A w jakim dekoderze wbijasz CV51, bo on nie od tego jest o czym myślisz. Przejdź na priv na FB
Awatar użytkownika
piottrw
Posty: 755
Rejestracja: 10 kwie 2006, 07:54
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: daisy 2 tillig

Post autor: piottrw »

Nie czyta adresów na torze do programowania, na głównym wklepuje cv i niby wysłane do dekodera. Ale nie widzę zmian. Np zmiana cv 51 na jazdę tylko w analog lub tylko w cyfrze. Nie działa.
Awatar użytkownika
wicy
Posty: 1706
Rejestracja: 23 mar 2014, 08:27
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Re: daisy 2 tillig

Post autor: wicy »

Nie mam Daisy, ale rzucam okiem w instrukcję i czytam, że:
1) Czerwona dioda oznacza wciśnięty przycisk stop, zwarcie na torze głównym lub aktywny tryb programowania na torze programowym. Nie jest to więc zły objaw.
2) Centrala ma dwa tryby programowania: na torze głównym lub programowym. Sprawdź ustawienie trybu w myszy żeby był zgodny z podłączeniem w centrali.
A na torze głównym się programuje?
Awatar użytkownika
piottrw
Posty: 755
Rejestracja: 10 kwie 2006, 07:54
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: daisy 2 tillig

Post autor: piottrw »

Mam 4 na dekoderach i wszystkie pokazuje zwarcie. To nie wina dekoderów, bo działają, tylko nie mogę wejść przez tor do programowania. Nawet jak kable nie są podłączone to świeci czerwona dioda. Na trybie do jazdy działa wszystko. Światła, manewrów itp. Dekoder poza TKh1 mam w TKt3 była z tym daisy oraz dwa piko do taurusów herkulesów. Ostatni raz programowałem coś z pół roku temu i działało, teraz chciałem programować ale już nie działa. Spróbuję napisać do ddc24.
Awatar użytkownika
aviaTTor
Posty: 655
Rejestracja: 06 kwie 2008, 16:24
Lokalizacja: czestochowa
Kontakt:

Re: daisy 2 tillig

Post autor: aviaTTor »

A inne lokomotywy?
Awatar użytkownika
piottrw
Posty: 755
Rejestracja: 10 kwie 2006, 07:54
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: daisy 2 tillig

Post autor: piottrw »

Sprawdzę. Dzięki

Added in 32 minutes 34 seconds:
Chyba coś się uszkodził. Ech rzadko cyfry używam, bo makieta analogowa i działa, a tu taki bubel jak człowiek chce w nowoczesność iść.
IMG_20190413_202232.jpg
IMG_20190413_202141.jpg
Awatar użytkownika
aviaTTor
Posty: 655
Rejestracja: 06 kwie 2008, 16:24
Lokalizacja: czestochowa
Kontakt:

Re: daisy 2 tillig

Post autor: aviaTTor »

Próbowałeś mode potem 0?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i DCC”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości