Kiedyś maluch ważył 700kg, a teraz BMW M5 waży ponad 2.5 tony.
Sprzęt wojskowy pewnie też bardziej dopakowany
Moderatorzy: Maciej, mod-Kolej w skali 1:1
Nie zdążyłem odpisać - tak jak Kolega pięknie to napisał, opadł kurz niemieckiej kampanii wrześniowej, "jedziemy dalej", stąd wykorzystanie zdobytego taboru kolejowego co było w tamtym okresie całkiem naturalne - bardzo ciekawe zdjęcie.piottrw pisze: ↑21 gru 2023, 17:52 Zdjęcie przedstawia czołg Pz.Bef.Wg.III Ausf.D (dowodzenia) 5 pułku pancernego 3 dywizji pancernej Wehrmachtu po kampanii wrześniowej. Jeszcze nie zdążyli przemalować oznaczeń na wagonie.
Skąd pomyślnie o ukraińskim czołgu ?. Ukraińskie czołgi to dopiero od 1991 roku były.
Pozdrawiam
Nie chcę tego wątku ciągnąć, ponieważ to forum kolejowe, ale pomysł wziął się z faktów historycznych: 25 lutego 1941 r. admirał Wehrmachtu Wilhelm Canaris zgodził się ponownie na utworzenia ukraińskiej organizacji bojowej. Uchwałą II walnego zjazdu OUN sformowano dwa bataliony podlegające Abwehrze: „Nachtigall" i „Roland".
Kolega mnie nie zna, więc proszę nie wyskakiwać z raSSistami. Mam dziesiątki serdecznych znajomych Ukraińców, jestem bardzo życzliwie nastawiony do bohaterskiej Ukrainy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości