"Napęd" KIT do lokomotyw TT
Moderator: mod-Tabor
-
- Kontakt:
Re: "Napęd" KIT do lokomotyw TT
Zestaw Peresveta miał być po ok. 35 Euro, ale p. Kaczynski ponoć nie będzie go już sprowadzał.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Na eBay-u można dostac silniczki (z kitami do BTTB) w cenach rzędu 10-15 EUR, a nawet bywają po 6. W Sebnitz też można zakupić silniczkiWitek M. pisze:Jesli dobrze pamietam byla mowa cos o 200 zl.
http://www.modellbahnshop-sebnitz.de/
-> Ersatzteile , od ICE/BR101 (17,54Euro)

BR103 (10,80Euro)

czy BR110 (16,61Euro)

Ostatnio zmieniony 13 wrz 2006, 15:38 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 5 razy.
- Witek M.
- Kontakt:
Jesli dobrze pamietam byla mowa cos o 200 zl.
- fred3rg
- Kontakt:
Wiadomo w końcu, ile taki zestaw ma kosztować? Chociaż mniej wiecej.
Nie odpowiadam na wiadomości prywatne.
- Witek M.
- Kontakt:
Jak skoncze aktualnie rozgrzebane wagony osobowe to zamierzam sie blizej zainteresowac tym pomyslem. Mam nadzieje, ze jeszcze w tym roku...tuchol pisze: [...] TEM2. Byloby super zmontowac z tego takiego loka.
-
- Kontakt:
Mam pytanie czy ktoś próbował wykorzystać podwozie z silnikiem Peresveta do obudowy takiej jak np. CME3, która można niedrogo kupic od P. Kaczyńskiego
Witek wspominał coś o TEM2. Byłoby super zmontować z tego takiego loka.
Witek wspominał coś o TEM2. Byłoby super zmontować z tego takiego loka.
- oelka
- Moderator
- Kontakt:
Temat przenioslem na prosbe jednego z naszych kolegow. A zeby byla calosc: ponizej schematy z wymiarami silnika produkowanego przez Bühlera.

Krzysztof

Krzysztof
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2006, 14:36 przez oelka, łącznie zmieniany 1 raz.
Krzysztof Olszak
skalatt.info
skalatt.info
- oelka
- Moderator
- Kontakt:
"Napęd" KIT do lokomotyw TT
k3nski pisze:Witam
Kilka dni temu dostałem paczkę z S.Petersburga a w niej standardowe „napędy” do lokomotyw Peresveta (TT). Oczywiście producent dostarcza „napęd” w formie KITu (do samodzielnego montażu). Postanowiłem kolegom zaprezentować fotki samego KITu, jak i już zmontowanego „napędu”. Myślę, że może to stanowić doskonałą bazę do wykonania modeli polskich lokomotyw. Opisywany „napęd” wyposażony jest w silnik Bühlera. Przeniesienie napędu z silnika na dwie osie wałków realizowane jest przy pomocy elastycznych ( silikonowych ) tulejek, pełniących rolę kardanów.
Witek M. pisze:Mozna prosic o bliskie zdjecia wozkow i kilka podstawowych wymiarow? Wygladaja to bardzo tamaropodobnie :-)
oelka pisze:Peresvet stosuje te same podzespoly we wszytkich swoich modelach lokomotyw. Ten akurat pochodzi chyba z TE10.
Prawie identyczne, rozniace sie tylko ostoja, sa podwozia w innych lokomotywach Peresveta. Musialbym to zmierzyc, ale wydaje mi sie, ze moga byc problemy z wlozeniem tego silnika w pudlo TEM2.
drlukasz pisze:Ciekawe.
Na ile wyceniony został taki KIT?
Witek M. pisze:Pomierz, pomierz! Gdyby sie udalo upchnac ten silnik, to zostala by "tylko" kwestia trawionego pudla i kalkomanii. Mozliwe, ze sumaryczna cena takiego zestawu (kit podwozie+blacha+kalkomania) byla by wielce zachecajaca!oelka pisze: [...] Musialbym to zmierzyc, ale wydaje mi sie, ze moga byc problemy z wlozeniem tego silnika w pudlo TEM2.
k3nski pisze:Witam
Jak będę miał chwilkę czasu to podeślę dokładniejsze fotki wózków.
Jesli chodzi o ceny zestawów KIT ( do samodzielnego złożenia ) to mogę koledze "drlukasz" przesłać cennik Peresveta.
ArturSch pisze:Ceny ? Ceny ? Ceny ?k3nski pisze:Jak będę miał chwilkę czasu to podeślę ...
PS:
Na ile taki KIT nadaje się do upgrade BTTB ? tzn wymiana silniczka BTTB na cichszy (BR 130, inne) ? Podobno na eBay takie kity (made in DE) bywają ...
z_Gdyni pisze:Właśnie taki często jest na ebay
http://cgi.ebay.de/MOTOR-GETRIEBEBAUSAT ... dZViewItem
Witek M. pisze:Przypominam sie niesmialo w kwestii zdjec i jakis podstawowych wymiarow...
oelka pisze:Silnik jest zmierzony. Pozostalo tylko zrobic zwymiarowane rzuty.Witek M. pisze:Przypominam sie niesmialo w kwestii zdjec i jakis podstawowych wymiarow...