Taniej wychodzi kupić symulator, np. Trainz lub EEP... który na dodatek miejsca w domu nie zajmuje.

Moderator: mod-Tabor
Jeszcze kiedys zatesknimy za Fz1JanuszTT pisze:Wcześniej czy pózniej musiało to tego dojść...
http://www.youtube.com/watch?v=EpOT9aAn ... ata_player
Ciekawe czy teraz będziemy zmieniali nasze ulubione wersje lokomotyw na te z wbudowaną kamera czy tez pojawia sie dekodery lokomotyw w wersji video (wraz z kamera) ?
Raczej po WiFi.JanuszTT pisze:... i transmisji video (przez szyny)
Bardzo ładnie tylko ta jakość mnie przerażaOłgierd pisze:Dojechał Kiepura z Petersburga
Wersja DCC to może nie będzie kuśtykać.... mam nadziejęMisiek pisze:... i się jeszcze okaże, że kiepsko jeździ
A kiedy Hadl przedstawi nowości na ten rok.KrzyszTTof pisze:Nowość od Haedl Manufaktur...
Trudno się mówi. Chcę model przypominający polski parowóz z IV epoki. Ze złota nie widziałem na żywo. Gdyby takie jeździły to pomyślałbym o tej opcjiArturSchŁ pisze:1,5 Kilo PLN za dawcę, drugie kilo za przeróbkę, to nie lepiej kupić od razu ze złota
Zauważyłem. Ale przeróbka, to przeróbka. Mam nadzieję że da radę objąć te zmiany aby przypominało 322. Jak nie, to powiem - trudno - i pomyślę o innym numerze bocznym. Śrubka do rozkręcania modelu na szczęście znajduje się w elemencie, który by został...cichonęk pisze:Przede wszystkim nie zauważyłeś, że nr 322 ma trochę inny kocioł niż w modelu Roco (pochodzący z egzemplarzy produkowanych w 1919 roku). Najbardziej widoczna różnica polega na umiejscowieniu piasecznicy i zbieralnika pary (na grzbiecie walczaka są tylko dwa elementy - ich kolejność jest również istotna).
Ale mój post dotyczył konkretnej maszyny o numerze 316, takiej jakiej przybliżony model wypuściło właśnie Roco. Przede wszystkim nie zauważyłeś, że nr 322 ma trochę inny kocioł niż w modelu Roco (pochodzący z egzemplarzy produkowanych w 1919 roku). Najbardziej widoczna różnica polega na umiejscowieniu piasecznicy i zbieralnika pary (na grzbiecie walczaka są tylko dwa elementy - ich kolejność jest również istotna). W nr 322 nie ma dodatkowego zbieralnika z urządzeniem oczyszczającym wodę do zasilania kotła. Model oferowany przez Roco posiada ten dodatkowy zbieralnik (trzy elementy na grzbiecie walczaka), tak więc odzwierciedla parowóz z kotłem pochodzącym z 1920 roku. Numery 316 i 359 posiadały właśnie taki kocioł jak w modelu Roco.Są też fotki w sieci na "wciąż pod parą": http://tomi.holdys.pl/index2.php?desc=on&par=ok1-322 Jak widać były egzemplarze z takimi budkami.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości