od lewej 02501 z napisem Deutsche Bundesbahn, w środku 02500, i po prawej 02503

Oglądając wersje 02501 i 02500 widać od razu, że mamy do czynienia z dwoma formami nadwozia. Na srebrnych pasach wersji 02501 (góra i dół) jest widoczny i wyczuwalny po palcem ryfel.
W wersji 02500 są tylko malowane srebrne pasy.
Pomijam niedokładność form, w przypadku wszystkich trzech lokomotyw widać inną strukturę formy na czołach pudeł (na wyobleniu). Wyraźnie jest to ziarnista struktura, (i to odcięcie
W przypadku pudeł w malowaniu bordowym gdy spojrzymy z góry na model, wyraźnie widać, że nadwozia symetrycznie rozchodzą się na boki w linii między drzwiami - po obu stronach nadwozia - nie da się tego skorygować, tworzywo już tak po prostu zostało odlane. Podejrzewam, że w połączeniu z niedoróbką czół nadwozia jest to po prostu błąd wtrysku tworzywa do formy, bądź niedoróbka samej formy. W przypadku modelu beżowo/niebieskiego pudło jest prościutkie na całej linii.
Wkurza mnie to, modele długo wyczekiwane, szczególnie czekałem na wersję z napisem i na wersję dwukolorową, ale teraz jestem zniesmaczony.
Jakiś czas temu, w jednym z postów pisałem, że widziałem tę lokę na makiecie Tilliga w Niemczech, wtedy zdziwiłem się, że lokomotywa pracuje głośno (mimo nowego typu silnika). Dziś uważam, że napęd jest ok i na ta chwilę nie mam żadnych uwag, wszystkie jadą cicho i płynnie w DCC. Natomiast wygląd, no niestety, pozostawia jednak niesmak. tu już nawet nie chodzi o cenę bo wszystkie nie są jakoś skrajnie drogie, ale jeśli wznawiany model prezentuje sobą raczej średni poziom estetyki to chyba coś jest nie tak.