Moja kolej TT - TiTTy Twister

Nasz tabor TT i galeria jego zdjęć

Moderator: mod-Moja TT

ODPOWIEDZ
Ołgierd
Kontakt:

Re: Moja kolej TT - TiTTy Twister

Post autor: Ołgierd »

womo pisze:Nie ma składanych, a tym bardziej gotowych.
Od niedawna jest Polski Fiat 125p Haedla :P
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2013, 07:59 przez Ołgierd, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
womo
Kontakt:

Post autor: womo »

Nie ma składanych, a tym bardziej gotowych. :roll: Star, jelcz, żuk, nysa, ... :roll:
Ktoś pokazywał ukraińskie autka które mogą udawać Lubliny.
http://www.auta-prl.pl/
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2013, 17:35 przez womo, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
TittyTwister
Kontakt:

Post autor: TittyTwister »

Jakoś mnie chyciła budowa pojazdów, bo na mudulach oraz taboru będą potrzebne, to kolejny zakup. Z każdego typu, które są u nas dostępne coś - Škoda, Tatra, Praga, Avia, Liaz, Karosa.

Więc na zdjęciach: AVIA SDO, LIAZ, Tatra T813 S1 6x6, T815 S3 3x3, T 148 S-1 (stata Tatra), Praga S5T i Karosa B931E (ta jedyna jest z V. epoki)
Obrazek,
Karosa i Liazka z pódełek:
Obrazek

Myślę, że to wszyscy producenci, którzy u nas byli (III.-IV. epoka) i ich najbardziej znany tabor. Jeszcze bym mogł powiedzieć Škoda Ostrov (dziś Pilzeňska - ŠKODA TRANSPORTATION a.s.), króta robi trolejbusy, ale ten mam też zastępiony (ale kupiony, Škoda 9 Tr, IV. epoka).

I jak to jest z polskimi pojazdami? Przyznaję się, że żaden (glównie mi chodzi o towarowy) nie znam, tylko autobusy Autosan, Jelz. Może STAR, ale nie wiem czy to polskie. Jakie są typowe pojazdy tylko polskiej produkcji epok III. i IV. i gdzie się dają kupić w TT? Wolę skladanki niż gotowe. Piszcie tutaj :)
Awatar użytkownika
TittyTwister
Kontakt:

Obrazek Obrazek
Z oryginalną farbą Czerwone tornado :)
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2013, 10:03 przez TittyTwister, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
TittyTwister
Kontakt:

Przez małe uczulenie na toluen oraz farby syntetyczne, musząc poczekać z dorobieniem hodowania warzyw na swoim module, zająłem się taborem automobilowym, bo będzie mi potrzebny. Chcę mieć kilka ciężarówek Tatrowek, VANów Škodovek 1203.

Tu części Škoda 1203 od AP-Model:
Obrazek

No przez przypadek się zaczęło działać na VI epokie (eposie, eposze?) na moim samochodzie z rejestracja, oryginalną farbą oraz wiadomo z "patyną" biegu :D
I tu budowa Golfa VI, tu narazie karoseria, ale już jest gotowe wnętrze, po polakowaniu farbą będzie lepiej wyglądać, niż na zdjęciach, zobaczycie aż będzie gotowe :)
Obrazek
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2013, 12:51 przez TittyTwister, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
TittyTwister
Kontakt:

Veselé Velikonoce a bohatou pomlázku přeje Kája
Wesołych Wielkanocnych świąt

Obrazek
Awatar użytkownika
TittyTwister
Kontakt:

Fantomas pisze: Łoj tam... przecież się przeprowadzasz...
No ja mieszkam teraz na dwóch miejscach, w Kato weekendy a w Ostrawie w dni robocze :) ale tabor mam tylko w Ostrawie w domu i tam zostanie :)

Jeszcze jeden nowy model od 10. miesiąca mam i to "Barunu", jak widać w tym wątku. Aż teraz dopiero z nią pojeździłem i bardzo fajnie jeździ :)
Ostatnio zmieniony 19 gru 2012, 12:53 przez TittyTwister, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Fantomas
Kontakt:

Post autor: Fantomas »

TittyTwister pisze:Nie, w Polsce macie 2, ten trzeci jest (mam) w Czechach :lol:
Łoj tam... przecież się przeprowadzasz...
Ostatnio zmieniony 19 gru 2012, 12:52 przez Fantomas, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
TittyTwister
Kontakt:

eg_ptmkż pisze:(...)jeden z 3 w Polsce ;)
Nie, w Polsce macie 2, ten trzeci jest (mam) w Czechach :lol:
eg_ptmkż
Kontakt:

Post autor: eg_ptmkż »

TittyTwister pisze:Od początku miesiąca mam dzięki Arturowi model Talentu 3-wagonowego od Spiele MAX :) bardzo fajnie wykonany, jazda super, lepiej wykonane światła, napęd, umieścienie gniazdka niż Desiro od Tilliga.
jeden z 3 w Polsce ;)
Awatar użytkownika
TittyTwister
Kontakt:

Od początku miesiąca mam dzięki Arturowi model Talentu 3-wagonowego od Spiele MAX :) bardzo fajnie wykonany, jazda super, lepiej wykonane światła, napęd, umieścienie gniazdka niż Desiro od Tilliga.
Awatar użytkownika
TittyTwister
Kontakt:

W przypadku tej "lepszej zrobionej" chłodni byłem ciekawy, czy zrobią też w V. epoce. Bardzo się im udało.

Obrazek, Obrazek

Z dola, żeby było widzieć, jak to jest zrobione. nie klasycznie, ale ruszające podwódzie.
Obrazek

I na żywo:
Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony 15 paź 2012, 08:34 przez TittyTwister, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
TittyTwister
Kontakt:

solar pisze:Ciekawe jak wyglądają w zestawieniu z setem Arriva Kuehn'a ?? :>
No, więc zrobiłem i wyszło, że Kuehen jest lepszy :D Porównanie jest na wagonach 2. kl. Bn - obydwaj mają te same numery!!

Zdjęcia wagonów jest ze stejnej strony. Ale!!! między drzwiami są przedzialy, ustawiłem wagony tak, żeby korytarz był na stronie widocznej i wyszło tak, że ty rzeczy, co są na dołe pod wagonem (jak są hamulce itp) są odwrotnie na stronach i nawet się dużo róznią! Numer "2" jet innym fontem, napis ARRVA też. Zolty próg jest więcej żólty a Kuehn jest świetlejszy. Tillig jest na górze, Kuehn dole.
Obrazek, Obrazek, Obrazek

Tu jest korytarz na tyłu, widać, że dołe sę rzeczy inaczej. Tillig jest na górze, Kuehn dole.
Obrazek

No i z dola to wygłąda też innaczej. Tillig jest na górze, Kuehn dole.
Obrazek

Tu jest dach i kuehn tam ma dziurki w tych rzeczach XX aTillig bez. Nawet ty "linie" na dachu są inne. Kuehn ich ma więcej i różne daleko od sebe niektóre, Tillig jtejne. Tillig jest na górze, Kuehn dole.
Obrazek

A tu też, światla ma Kuehn (wprawo) prawdziwe, Tillig (na lewo) narysowane. Około sprzęgła też Kuehn ma lepsze szczegóły. I smyć elektryczny też mają inaczej.
Obrazek

No muszę powiedzieć że Tillig po prostu klasa B, Kuehn jest lepszy, ale chcę powiedzieć, że i te Tilligowskie są bardzo fajne, jak ktoś za bardzo nie patrzy na szczegóły czy się na nich nie zna.
Awatar użytkownika
TittyTwister
Kontakt:

No, jeszcze nie próbowałem ich porównać, ale czasiem zrobię to, bo też jestem ciekawy :D

Kolega przemekw chciał lepsze zdjęcia Samms -u, to jakieś zrobiłem :)

Obrazek, Obrazek, Obrazek, Obrazek
Awatar użytkownika
solar
Kontakt:

Post autor: solar »

Ciekawe jak wyglądają w zestawieniu z setem Arriva Kuehn'a ?? :>
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moja TT”