Od niedawna jest Polski Fiat 125p Haedlawomo pisze:Nie ma składanych, a tym bardziej gotowych.
Moja kolej TT - TiTTy Twister
Moderator: mod-Moja TT
-
Ołgierd
- Kontakt:
Re: Moja kolej TT - TiTTy Twister
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2013, 07:59 przez Ołgierd, łącznie zmieniany 1 raz.
- womo
- Kontakt:
Nie ma składanych, a tym bardziej gotowych.
Star, jelcz, żuk, nysa, ... 
Ktoś pokazywał ukraińskie autka które mogą udawać Lubliny.
http://www.auta-prl.pl/
Ktoś pokazywał ukraińskie autka które mogą udawać Lubliny.
http://www.auta-prl.pl/
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2013, 17:35 przez womo, łącznie zmieniany 2 razy.
- TittyTwister
- Kontakt:
Jakoś mnie chyciła budowa pojazdów, bo na mudulach oraz taboru będą potrzebne, to kolejny zakup. Z każdego typu, które są u nas dostępne coś - Škoda, Tatra, Praga, Avia, Liaz, Karosa.
Więc na zdjęciach: AVIA SDO, LIAZ, Tatra T813 S1 6x6, T815 S3 3x3, T 148 S-1 (stata Tatra), Praga S5T i Karosa B931E (ta jedyna jest z V. epoki)
,
Karosa i Liazka z pódełek:

Myślę, że to wszyscy producenci, którzy u nas byli (III.-IV. epoka) i ich najbardziej znany tabor. Jeszcze bym mogł powiedzieć Škoda Ostrov (dziś Pilzeňska - ŠKODA TRANSPORTATION a.s.), króta robi trolejbusy, ale ten mam też zastępiony (ale kupiony, Škoda 9 Tr, IV. epoka).
I jak to jest z polskimi pojazdami? Przyznaję się, że żaden (glównie mi chodzi o towarowy) nie znam, tylko autobusy Autosan, Jelz. Może STAR, ale nie wiem czy to polskie. Jakie są typowe pojazdy tylko polskiej produkcji epok III. i IV. i gdzie się dają kupić w TT? Wolę skladanki niż gotowe. Piszcie tutaj
Więc na zdjęciach: AVIA SDO, LIAZ, Tatra T813 S1 6x6, T815 S3 3x3, T 148 S-1 (stata Tatra), Praga S5T i Karosa B931E (ta jedyna jest z V. epoki)
,Karosa i Liazka z pódełek:

Myślę, że to wszyscy producenci, którzy u nas byli (III.-IV. epoka) i ich najbardziej znany tabor. Jeszcze bym mogł powiedzieć Škoda Ostrov (dziś Pilzeňska - ŠKODA TRANSPORTATION a.s.), króta robi trolejbusy, ale ten mam też zastępiony (ale kupiony, Škoda 9 Tr, IV. epoka).
I jak to jest z polskimi pojazdami? Przyznaję się, że żaden (glównie mi chodzi o towarowy) nie znam, tylko autobusy Autosan, Jelz. Może STAR, ale nie wiem czy to polskie. Jakie są typowe pojazdy tylko polskiej produkcji epok III. i IV. i gdzie się dają kupić w TT? Wolę skladanki niż gotowe. Piszcie tutaj
- TittyTwister
- Kontakt:
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2013, 10:03 przez TittyTwister, łącznie zmieniany 2 razy.
- TittyTwister
- Kontakt:
Przez małe uczulenie na toluen oraz farby syntetyczne, musząc poczekać z dorobieniem hodowania warzyw na swoim module, zająłem się taborem automobilowym, bo będzie mi potrzebny. Chcę mieć kilka ciężarówek Tatrowek, VANów Škodovek 1203.
Tu części Škoda 1203 od AP-Model:

No przez przypadek się zaczęło działać na VI epokie (eposie, eposze?) na moim samochodzie z rejestracja, oryginalną farbą oraz wiadomo z "patyną" biegu
I tu budowa Golfa VI, tu narazie karoseria, ale już jest gotowe wnętrze, po polakowaniu farbą będzie lepiej wyglądać, niż na zdjęciach, zobaczycie aż będzie gotowe

Tu części Škoda 1203 od AP-Model:

No przez przypadek się zaczęło działać na VI epokie (eposie, eposze?) na moim samochodzie z rejestracja, oryginalną farbą oraz wiadomo z "patyną" biegu
I tu budowa Golfa VI, tu narazie karoseria, ale już jest gotowe wnętrze, po polakowaniu farbą będzie lepiej wyglądać, niż na zdjęciach, zobaczycie aż będzie gotowe

Ostatnio zmieniony 13 kwie 2013, 12:51 przez TittyTwister, łącznie zmieniany 1 raz.
- TittyTwister
- Kontakt:
Veselé Velikonoce a bohatou pomlázku přeje Kája
Wesołych Wielkanocnych świąt

Wesołych Wielkanocnych świąt

- TittyTwister
- Kontakt:
No ja mieszkam teraz na dwóch miejscach, w Kato weekendy a w Ostrawie w dni roboczeFantomas pisze: Łoj tam... przecież się przeprowadzasz...
Jeszcze jeden nowy model od 10. miesiąca mam i to "Barunu", jak widać w tym wątku. Aż teraz dopiero z nią pojeździłem i bardzo fajnie jeździ
Ostatnio zmieniony 19 gru 2012, 12:53 przez TittyTwister, łącznie zmieniany 2 razy.
- Fantomas
- Kontakt:
Łoj tam... przecież się przeprowadzasz...TittyTwister pisze:Nie, w Polsce macie 2, ten trzeci jest (mam) w Czechach
Ostatnio zmieniony 19 gru 2012, 12:52 przez Fantomas, łącznie zmieniany 1 raz.
- TittyTwister
- Kontakt:
Nie, w Polsce macie 2, ten trzeci jest (mam) w Czechacheg_ptmkż pisze:(...)jeden z 3 w Polsce
-
eg_ptmkż
- Kontakt:
jeden z 3 w PolsceTittyTwister pisze:Od początku miesiąca mam dzięki Arturowi model Talentu 3-wagonowego od Spiele MAXbardzo fajnie wykonany, jazda super, lepiej wykonane światła, napęd, umieścienie gniazdka niż Desiro od Tilliga.
- TittyTwister
- Kontakt:
Od początku miesiąca mam dzięki Arturowi model Talentu 3-wagonowego od Spiele MAX
bardzo fajnie wykonany, jazda super, lepiej wykonane światła, napęd, umieścienie gniazdka niż Desiro od Tilliga.
- TittyTwister
- Kontakt:
W przypadku tej "lepszej zrobionej" chłodni byłem ciekawy, czy zrobią też w V. epoce. Bardzo się im udało.
, 
Z dola, żeby było widzieć, jak to jest zrobione. nie klasycznie, ale ruszające podwódzie.

I na żywo:

, 
Z dola, żeby było widzieć, jak to jest zrobione. nie klasycznie, ale ruszające podwódzie.

I na żywo:

Ostatnio zmieniony 15 paź 2012, 08:34 przez TittyTwister, łącznie zmieniany 1 raz.
- TittyTwister
- Kontakt:
No, więc zrobiłem i wyszło, że Kuehen jest lepszy
Zdjęcia wagonów jest ze stejnej strony. Ale!!! między drzwiami są przedzialy, ustawiłem wagony tak, żeby korytarz był na stronie widocznej i wyszło tak, że ty rzeczy, co są na dołe pod wagonem (jak są hamulce itp) są odwrotnie na stronach i nawet się dużo róznią! Numer "2" jet innym fontem, napis ARRVA też. Zolty próg jest więcej żólty a Kuehn jest świetlejszy. Tillig jest na górze, Kuehn dole.
,
, 
Tu jest korytarz na tyłu, widać, że dołe sę rzeczy inaczej. Tillig jest na górze, Kuehn dole.

No i z dola to wygłąda też innaczej. Tillig jest na górze, Kuehn dole.

Tu jest dach i kuehn tam ma dziurki w tych rzeczach XX aTillig bez. Nawet ty "linie" na dachu są inne. Kuehn ich ma więcej i różne daleko od sebe niektóre, Tillig jtejne. Tillig jest na górze, Kuehn dole.

A tu też, światla ma Kuehn (wprawo) prawdziwe, Tillig (na lewo) narysowane. Około sprzęgła też Kuehn ma lepsze szczegóły. I smyć elektryczny też mają inaczej.

No muszę powiedzieć że Tillig po prostu klasa B, Kuehn jest lepszy, ale chcę powiedzieć, że i te Tilligowskie są bardzo fajne, jak ktoś za bardzo nie patrzy na szczegóły czy się na nich nie zna.
- TittyTwister
- Kontakt:
- solar
- Kontakt: