ST43 od MTB

Moderator: mod-Tabor

Wojtek_Kraków
Posty: 1048
Rejestracja: 12 sie 2016, 09:11
Lokalizacja: Kraków
Has thanked: 19 times
Been thanked: 13 times

Re: ST43 od MTB

Postautor: Wojtek_Kraków » 05 cze 2020, 14:43

Dzięki


ko20
Posty: 90
Rejestracja: 11 sie 2015, 08:14
Lokalizacja: Warszawa
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: ST43 od MTB

Postautor: ko20 » 05 cze 2020, 10:46

Wojtek_Kraków pisze:Którą mashime wsadziłeś?
SM-MHK1624D. Wymagała minimalnego podszlifowania ciężarka w jednym miejscu.
Wojtek_Kraków
Posty: 1048
Rejestracja: 12 sie 2016, 09:11
Lokalizacja: Kraków
Has thanked: 19 times
Been thanked: 13 times

Re: ST43 od MTB

Postautor: Wojtek_Kraków » 05 cze 2020, 10:30

ko20 pisze:Ja w nowym SU46 prosto po kupieniu sam wymieniłem silnik (...) Silnik mashima i chodzi jak złoto.
Którą mashime wsadziłeś?
ko20
Posty: 90
Rejestracja: 11 sie 2015, 08:14
Lokalizacja: Warszawa
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: ST43 od MTB

Postautor: ko20 » 05 cze 2020, 08:37

Wojtek_Kraków pisze:Jeśli nie ma jak reklamować to z ciekawości rozebrać silnik, a na wymiar kupić jakiś inny.

Ja w nowym SU46 prosto po kupieniu sam wymieniłem silnik, bo rozmowa ze sklepem producentem umocniła mnie w przekonaniu, że On to ma gdzieś, i co najwyżej dostanę drugą taką samą spapraną sztukę :-/ Silnik mashima i chodzi jak złoto.
Wojtek_Kraków
Posty: 1048
Rejestracja: 12 sie 2016, 09:11
Lokalizacja: Kraków
Has thanked: 19 times
Been thanked: 13 times

Re: ST43 od MTB

Postautor: Wojtek_Kraków » 04 cze 2020, 13:41

malzyw pisze:Po podaniu napięcia bezpośrednio na silnik cisza, zero reakcji.

No to tylko sprawdzić szczotki pozostaje.
A jak nie to składaj reklamację.
Jeśli nie ma jak reklamować to z ciekawości rozebrać silnik, a na wymiar kupić jakiś inny.
malzyw
Posty: 61
Rejestracja: 06 lis 2006, 18:00
Lokalizacja: Sieraków
Has thanked: 1 time

Re: ST43 od MTB

Postautor: malzyw » 04 cze 2020, 08:31

Po podaniu napięcia bezpośrednio na silnik cisza, zero reakcji.
Wojtek_Kraków
Posty: 1048
Rejestracja: 12 sie 2016, 09:11
Lokalizacja: Kraków
Has thanked: 19 times
Been thanked: 13 times

Re: ST43 od MTB

Postautor: Wojtek_Kraków » 03 cze 2020, 23:25

Jak już rozebrałeś lokomotywę to podaj bezpośrednio napięcie na silnik. Jak nie daje znaku życia to albo szczotki nie kontaktują albo tak jak piszesz padł
malzyw
Posty: 61
Rejestracja: 06 lis 2006, 18:00
Lokalizacja: Sieraków
Has thanked: 1 time

Re: ST43 od MTB

Postautor: malzyw » 03 cze 2020, 22:18

Loka kupiona na targach w Poznaniu na stoisku mtb (numer boczny 315). Jeździła z dekiem Zimo od Elvisa, jak stanęła dźwięk i światła były, teraz zmieniłem na zwykły Kuhn, następnie zaślepkę analog (nie stać mnie na ewentualne spalenie Zimo). Wygląda, że padł silnik, światła działają prawidłowo z dekiem i w analogu.
Awatar użytkownika
bankier
Posty: 478
Rejestracja: 21 kwie 2015, 14:06
Lokalizacja: Sosnowiec

Re: ST43 od MTB

Postautor: bankier » 03 cze 2020, 21:49

Możesz jeszcze napisać czy to lokomotywa w analogu czy ma założony dekoder?
mae
Posty: 68
Rejestracja: 12 mar 2018, 18:25
Lokalizacja: Łódź

Re: ST43 od MTB

Postautor: mae » 03 cze 2020, 21:36

Kontaktuj się ze sprzedawcą modelu, on przez 2 lata jest odpowiedzialny za wady towaru.
malzyw
Posty: 61
Rejestracja: 06 lis 2006, 18:00
Lokalizacja: Sieraków
Has thanked: 1 time

Re: ST43 od MTB

Postautor: malzyw » 03 cze 2020, 21:12

Mój rumun w czasie jazdy szarpnął dwa razy i zakończył żywot. Napisałem maila do producenta, zero odpowiedzi. Czy jest jakiś serwis tych maszyn?
jacek61
Posty: 45
Rejestracja: 01 sie 2006, 10:15
Lokalizacja: Kraków

Re: ST43 od MTB

Postautor: jacek61 » 08 gru 2019, 19:58

Mam od kilku dni dzięki Petrowi. Malowanie, napisy itd bardzo dobre. Jeździ super.
PiasTT
Posty: 315
Rejestracja: 15 maja 2007, 14:02
Lokalizacja: Warszawa

Re: ST43 od MTB

Postautor: PiasTT » 08 gru 2019, 18:02

Martint1 pisze:... malowanie całkiem niezłe nie będę się czepiał :)
No proszę - to już drugi zadowolony. A może tylko do W-wy wysyłają przyzwoite wyroby. A może tylko przed Świętami ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Martint1
Posty: 104
Rejestracja: 11 wrz 2017, 18:52
Lokalizacja: Warszawa
Been thanked: 1 time

Re: ST43 od MTB

Postautor: Martint1 » 07 gru 2019, 10:10

Martint1 pisze:Niestety jeszcze nie i obawiam się że się nie doczekam
Doczekałem się wczoraj dojechał do mnie st43 malowanie całkiem niezłe nie będę się czepiał :)
razmuser
Posty: 35
Rejestracja: 17 gru 2009, 16:57
Lokalizacja: Łódź

Re: ST43 od MTB

Postautor: razmuser » 08 paź 2019, 23:07

wlodar pisze:Edit: Cholera, dopiero teraz doczytałem post w dziale nowości:
http://www.mtb-model.com/pages/product. ... meritko=TT
Kurcze, moje bonanzy akurat tego potrzebują;)

Wróć do „Spalinowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości