Moderator: mod-Porady i techniki modelarskie
"Jeżeli zabałaganione biurko jest znakiem zabałaganionego umysłu, znakiem czego jest puste biurko?” Albert Einsteinsolar pisze:Świetne miejsce na warsztacikI jeszcze taki... porządek.
U mnie panuje totalny bajzel, ale ważne, że wiem gdzie co jest
Co jakiś czas próbuję sprzątać, lecz na próbach się kończy
![]()
Wentylacja nie jest do końca wystarczająca. Lekki zapach w pomieszczeniu się unosi, ale lepsze to niż nic. Głównie dlatego, że maluję czasem w pobliżu komory... trochę mam tam ciasno. Ważne, że odprowadza przykre zapachy na zewnątrz. Dlatego też noszę się z wymianą wentylatora na większy lub dodania drugiego podobnego w obieg. Ścianki też są wykonane z tektury, a maluję - jak inni - z ręki. Rury odprowadzające/wentylacyjne wykonane o średnicy 100 mm. Maluje tak rzadko, że inwestowanie w jakąś wymyślną komorę się po prostu nie kalkuluje. Ważne aby w podczas malowania nie unosiły się paprochy w powietrzu i to złe-śmierdzące było odprowadzane na zewnątrz.zibi33 pisze: napisz jeszcze czy taka wentylacja jest wystarczająca, komora jest szeroka więc na pewno wygodna choć część zajmuje kompresor.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość