MakieTTa - Skała
Moderator: mod-Makieta Modułowa
- Skała
- Kontakt:
Re: MakieTTa - Skała
Auhagen 11 365 HO z możliwością dopasowania do TT
-
- Kontakt:
Co to za produkt ten most na Twoim segmencie
Ostatnio zmieniony 29 lip 2010, 21:54 przez chudy, łącznie zmieniany 1 raz.
- Skała
- Kontakt:
Nie bardzo rozumiem, o które drzewka ci chodzi.Nie do końca podobają mi się też drzewa które wyglądają jak pędzle wbite rękojeścią w grunt, ale to kwestia gustu.
Czy te ciemnozielone z siateczki Polaka (na zdjęciu są na płytce styropianowej), czy te bardzo niskie, o których pisał kiedyś tete?
Ostatnio zmieniony 29 lip 2010, 17:58 przez Skała, łącznie zmieniany 1 raz.
- KamilW
- Kontakt:
Mam dwie uwagi.
W miejscu gdzie zasiałeś iglaki dobrze by było zmienić zieleń niską i kolor podłoża, z reguły na ziemi w takich miejscach leżą igły, które nadają podłożu "leśny" wygląd.
Nie do końca podobają mi się też drzewa które wyglądają jak pędzle wbite rękojeścią w grunt, ale to kwestia gustu.
Co do rzeki to pędzelki wydają się dobrym pomysłem, może gdzie niegdzie jakiś kamień i będzie ok.
Możesz też mocniej zachwaścić brzegi i dodać tam więcej zarośli i krzaków (zieleń średnia), z reguły ich skupiska rosną na takich brzegach.
Pozatym wrażenie ogólne jest bardzo OK.
W miejscu gdzie zasiałeś iglaki dobrze by było zmienić zieleń niską i kolor podłoża, z reguły na ziemi w takich miejscach leżą igły, które nadają podłożu "leśny" wygląd.
Nie do końca podobają mi się też drzewa które wyglądają jak pędzle wbite rękojeścią w grunt, ale to kwestia gustu.
Co do rzeki to pędzelki wydają się dobrym pomysłem, może gdzie niegdzie jakiś kamień i będzie ok.
Możesz też mocniej zachwaścić brzegi i dodać tam więcej zarośli i krzaków (zieleń średnia), z reguły ich skupiska rosną na takich brzegach.
Pozatym wrażenie ogólne jest bardzo OK.
- Skała
- Kontakt:
Mozolne próby dorównania przyrodzie.
Zastanawiam się jak wykończyć linię brzegową. Planuję zrobić kępy trzciny z czubków pędzelków, a następnie podnieść lustro wody. Ma ktoś jakieś propozycje?
Przepraszam za jakość zdjęć, ale ułożenie modułów w pokoju jest takie, że muszę robić zdjęcia pod światło.
c.d.n.
Zastanawiam się jak wykończyć linię brzegową. Planuję zrobić kępy trzciny z czubków pędzelków, a następnie podnieść lustro wody. Ma ktoś jakieś propozycje?
Przepraszam za jakość zdjęć, ale ułożenie modułów w pokoju jest takie, że muszę robić zdjęcia pod światło.
c.d.n.
Ostatnio zmieniony 29 lip 2010, 17:57 przez Skała, łącznie zmieniany 1 raz.
- Skała
- Kontakt:
- trucker
- Kontakt:
30 minut to taśmowa produkcja . Ze średnią brzózką mozolę się dużo dłużej .
- Skała
- Kontakt:
W ostatnim czasie ruszyły się prace nad moimi modułami. Powstał kolejny moduł o długości 60cm o profilach MN1-MP1. Szlak, który posiadam wydłużył się prawie do 380cm. Uzupełniłem braki w zieleni i zrobiłem nową nawierzchnię drogi. Obecnie trwają prace nad zalesianiem. Planuje całą południową stronę szlaku zalesić młodym zagajnikiem. Jednak prace nad wykonaniem jednej małej choinki są dość pracochłonne i monotonne. Czas wykonania jednego drzewka to około 30min. Obecnie jestem na urlopie, a z racji oczekiwania na turnus na porodówce, jestem uziemiony w domu. Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło.
Przepraszam za jakość zdjęć, ale ostatnio nie mogę trafić na dobre oświetlenie.
C.D.N.
Przepraszam za jakość zdjęć, ale ostatnio nie mogę trafić na dobre oświetlenie.
C.D.N.
-
- Kontakt:
Gratulacje. Kawałek roboty za tobą. Oczywiście - najważniejsze, abyś Ty był zadowolony z efektu - jednak roślinność typu drzewka i krzewy są zupełnie oddalone od rzeczywistości (wygląda to trochę jak na kreskówce) - myślę chociażby o tej fotce:
Moją krytykę potraktuj jak najbardziej pozytywnie
Moją krytykę potraktuj jak najbardziej pozytywnie
Ostatnio zmieniony 10 sie 2008, 21:53 przez tete, łącznie zmieniany 1 raz.
- Skała
- Kontakt:
Wierzby zostały w Szczecinie, więc nie prędko coś przy nich porobię.
W pierwszej kolejności muszę wykończyć moduł łukowy. Następnie ruszam z projektem bocznicy. Mam już nawet zrobione skrzynki, ale o tym niebawem.
W pierwszej kolejności muszę wykończyć moduł łukowy. Następnie ruszam z projektem bocznicy. Mam już nawet zrobione skrzynki, ale o tym niebawem.
-
- Kontakt:
I tak powstaje pierwszy moduł na emigracji.Skała pisze:Moduł nr 3 „łukowy” wrócił do Danii w celu wykończenie zieleni.
Pociągnij wierzby czymś mniej brązowym i matowym. Okrutnie się świecą pnie.
Ostatnio zmieniony 06 sie 2008, 20:31 przez Kilkujadek, łącznie zmieniany 2 razy.
- Skała
- Kontakt:
Moduł 3 i 4 wraz z 1 i 2 podczas lipcowego spotkania w Szczecinie.
A tak wygląda całość kilka dni później.
Moduł nr 3 „łukowy” wrócił do Danii w celu wykończenie zieleni.
A tak wygląda całość kilka dni później.
Moduł nr 3 „łukowy” wrócił do Danii w celu wykończenie zieleni.
Ostatnio zmieniony 06 sie 2008, 08:23 przez Skała, łącznie zmieniany 1 raz.
- Skała
- Kontakt:
Brązowy (RAL 8011)whosho pisze:Jakim kolorem pomalowales boki skrzynek?
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2007, 12:47 przez Skała, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Hej, witaj ponownie
Jakim kolorem pomalowales boki skrzynek?
Jakim kolorem pomalowales boki skrzynek?
- Skała
- Kontakt:
Spoko. Jak je zrobię, to zabiorę je do Szczecina. Musi być szlak do stacji KrzyszTTofa na spotkaniach.ArturSch pisze:Będzie BAAAAAARDZO DŁUUUUUUUUGI most przez wodę by je połączyć
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2007, 12:26 przez Skała, łącznie zmieniany 1 raz.