Z21 - czarny czy biały

Co wybrać? Czy można podłączyć jedno z drugim?

Moderator: mod-Elektryka i DCC

Awatar użytkownika
Slawek77
Posty: 2244
Rejestracja: 04 lut 2015, 18:06
Lokalizacja: Chorzów
Has thanked: 21 times
Been thanked: 10 times
Kontaktowanie:

Re: Z21 - czarny czy biały

Postautor: Slawek77 » 24 kwie 2018, 22:44

Dzięki za link wicy, przeoczyłem ten temat :(


Awatar użytkownika
wicy
Posty: 1370
Rejestracja: 23 mar 2014, 08:27
Lokalizacja: Łódź
Has thanked: 42 times
Been thanked: 25 times
Kontaktowanie:

Re: Z21 - czarny czy biały

Postautor: wicy » 24 kwie 2018, 21:41

Awatar użytkownika
Slawek77
Posty: 2244
Rejestracja: 04 lut 2015, 18:06
Lokalizacja: Chorzów
Has thanked: 21 times
Been thanked: 10 times
Kontaktowanie:

Re: Z21 - czarny czy biały

Postautor: Slawek77 » 24 kwie 2018, 21:20

Koledzy na allegro pokazały sie białe z21 start, czym one się różnią do zwykłego białego z21 bez napisu start ?
Awatar użytkownika
Slawek77
Posty: 2244
Rejestracja: 04 lut 2015, 18:06
Lokalizacja: Chorzów
Has thanked: 21 times
Been thanked: 10 times
Kontaktowanie:

Re: Z21 - czarny czy biały

Postautor: Slawek77 » 25 lis 2017, 10:02

Wtyk do z21 sprezentował mi Adrian, a kabel do MM zlutowałem na stałe :mrgreen: bo i tak centralki są rozebrane z obudowy.
Marsal
Posty: 77
Rejestracja: 20 wrz 2007, 13:05
Lokalizacja: Gdynia / Rumia

Re: Z21 - czarny czy biały

Postautor: Marsal » 25 lis 2017, 08:16

Wtyk do centralki Roco 10790 / 10764
http://www.modelmania.com.pl/product_in ... ts_id=9618
Przewód drugiej strony jest zakończony płytką do torów bettungs H0. Po jej odlutowaniu można zamontować krokodylki, bananki lub co tam chcesz.
PiasTT
Posty: 305
Rejestracja: 15 maja 2007, 14:02
Lokalizacja: Warszawa

Re: Z21 - czarny czy biały

Postautor: PiasTT » 16 lis 2017, 19:02

Slawek77 pisze:... jest w tym sklepie tez ten kablem z dwoma bolcami do CENTRALKI MM ?
Można też, zamiast wtyku, zastosować kabel i zwykłe bananki 2 mm. :D
Awatar użytkownika
Slawek77
Posty: 2244
Rejestracja: 04 lut 2015, 18:06
Lokalizacja: Chorzów
Has thanked: 21 times
Been thanked: 10 times
Kontaktowanie:

Re: Z21 - czarny czy biały

Postautor: Slawek77 » 15 lis 2017, 19:45

Tam zazwyczaj robię zakupy
mareks
Posty: 200
Rejestracja: 04 gru 2012, 09:33
Lokalizacja: Śląsk
Been thanked: 1 time

Re: Z21 - czarny czy biały

Postautor: mareks » 15 lis 2017, 19:35

Spróbuj w BNS na os. Tysiąclecia
Awatar użytkownika
Slawek77
Posty: 2244
Rejestracja: 04 lut 2015, 18:06
Lokalizacja: Chorzów
Has thanked: 21 times
Been thanked: 10 times
Kontaktowanie:

Re: Z21 - czarny czy biały

Postautor: Slawek77 » 15 lis 2017, 19:02

Jest podobne i może podejdzie po małej modyfikacji.
Jutro podjadę do elektronicznego i sprawdzę, jak nie to zamówię orginał.
mareks
Posty: 200
Rejestracja: 04 gru 2012, 09:33
Lokalizacja: Śląsk
Been thanked: 1 time

Re: Z21 - czarny czy biały

Postautor: mareks » 15 lis 2017, 17:49

Tak z daleka wygląda jak złącze Phoenix
Awatar użytkownika
Slawek77
Posty: 2244
Rejestracja: 04 lut 2015, 18:06
Lokalizacja: Chorzów
Has thanked: 21 times
Been thanked: 10 times
Kontaktowanie:

Re: Z21 - czarny czy biały

Postautor: Slawek77 » 15 lis 2017, 17:17

Dziękuję za linka
A powiedz mi jest w tym sklepie tez ten kablem z dwoma bolcami do CENTRALKI MM ?
W dziale wtyk nie ma go, a też taki potrzebuję.

Added in 2 minutes 37 seconds:
Ok znalazłem ale cena powaliła mnie wiec dorobię taki wtyk ;)
Awatar użytkownika
wicy
Posty: 1370
Rejestracja: 23 mar 2014, 08:27
Lokalizacja: Łódź
Has thanked: 42 times
Been thanked: 25 times
Kontaktowanie:

Re: Z21 - czarny czy biały

Postautor: wicy » 15 lis 2017, 16:37

Awatar użytkownika
Slawek77
Posty: 2244
Rejestracja: 04 lut 2015, 18:06
Lokalizacja: Chorzów
Has thanked: 21 times
Been thanked: 10 times
Kontaktowanie:

Re: Z21 - czarny czy biały

Postautor: Slawek77 » 15 lis 2017, 15:02

Pytanie czy gdzies kupię wtyk podłączeniowy do torowiska ?
Gdzieś mi się zawieruszył, a chodzi dokładnie o ten mały zielony plastik
cichonęk
Posty: 442
Rejestracja: 18 gru 2006, 08:22
Lokalizacja: Łódź

Re: Z21 - czarny czy biały

Postautor: cichonęk » 02 gru 2016, 09:23

Sprawdzałem swoje dwie Ok1 (316 i 359) z dźwiękiem i na smartfonie pokazały się poszczególne ikony z różnymi dźwiękami. Podobnie zachowała się ST44 z dekoderem LokPilot v3.5. W przypadkach dekoderów programowanych samodzielnie pojawiały się tylko ikony ustawione wcześniej.
ko20
Posty: 82
Rejestracja: 11 sie 2015, 08:14
Lokalizacja: Warszawa
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Z21 - czarny czy biały

Postautor: ko20 » 01 gru 2016, 22:00

cichonęk pisze:Nie musisz się zgadzać ale jeśli postawisz na tory zaprogramowaną fabrycznie lokomotywę, przykładowo Ok1 Roco z dekoderem dźwiękowym to po odczytaniu CV w oknie smartfona pojawiają się ikonki przyporządkowane do poszczególnych dźwięków. Zresztą ideą mojej wypowiedzi było to, iż często w ramach eksperymentów z moimi lokomotywami (a jest dosyć dużo) dokonuję różnych zmian w dekoderach podyktowanych np. problemami współpracy z21 z pętlą nawrotną i wtedy możliwość odczytu parametrów danej lokomotywy/dekodera jest nieoceniona

Przyznam ze nie probowałem, do glowy mi nie przyszło ze sie da.
A co jak nie jest roco'wska i nie jest fabrycznie zaprogramowana?

Wróć do „Porównania / Łączenie różnych”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość