Programowanie w Lenz Compact

LZV100, LH90/LH100, Compact, Li-USB itd.

Moderator: mod-Elektryka i DCC

zenon
Posty: 14
Rejestracja: 22 sie 2006, 18:26
Lokalizacja: Wrocław

Re: Programowanie w Lenz Compact

Postautor: zenon » 23 sty 2007, 12:54

Swiatla w lokomtywach musze zapalac L3 a w BR130 tak jak powinno byc na zaprogramowanym kanale.Zaznaczam ze wszystkie loki maja dekodery Lenza.


Awatar użytkownika
gbbsoft
Moderator
Posty: 2027
Rejestracja: 08 kwie 2006, 23:40
Lokalizacja: Warszawa-Bemowo
Kontaktowanie:

Re: Programowanie w Lenz Compact

Postautor: gbbsoft » 23 sty 2007, 12:36

zenon pisze:sam niewiem jak to znim jest

A może konkretnie...

Ciekawsze punkty w instrukcji obsługi http://www.lenz.com/manuals/sets/compacte.pdf:
4. Przegląd operacji
5. Podłączenia i kontrola lokomotyw
6. Zatrzymanie
8. Zmienianie rozjazdów i semaforów
9. Zmiana kroków prędkości
10. Programowanie dekoderów
11. Ustawienia systemowe
12. Podłaczenie dwóch Comactów
13. Podłaczanie innych urządzeń
14. Podłaczanie Comacta do innego istniejącego systemu
15. Podłączenie boostera/ów
zenon
Posty: 14
Rejestracja: 22 sie 2006, 18:26
Lokalizacja: Wrocław

Re: Programowanie w Lenz Compact

Postautor: zenon » 23 sty 2007, 12:29

Chodzi mi o producenta,bo to tak wyglada jak by troche olewal nas.A tak wogole posadam Lenz com i samniewiem jak to znim jest.Niemam porownana co do innych tego typu sterownikow,a i doswiadczenie u mnie zadne.
Awatar użytkownika
gbbsoft
Moderator
Posty: 2027
Rejestracja: 08 kwie 2006, 23:40
Lokalizacja: Warszawa-Bemowo
Kontaktowanie:

Re: Programowanie w Lenz Compact

Postautor: gbbsoft » 23 sty 2007, 12:21

zenon pisze:A tak wogole przydala by sie instrukcja w jenzyku polskim.

Sugerujesz, ze mógłbym przetłumaczyć.... :mrgreen:
Ale to by tylko wzmogło chęć kupienia tego... a z tego co widzę, to nie warto...
zenon
Posty: 14
Rejestracja: 22 sie 2006, 18:26
Lokalizacja: Wrocław

Re: Programowanie w Lenz Compact

Postautor: zenon » 23 sty 2007, 12:05

A tak wogole przydala by sie instrukcja w jenzyku polskim.
Awatar użytkownika
gbbsoft
Moderator
Posty: 2027
Rejestracja: 08 kwie 2006, 23:40
Lokalizacja: Warszawa-Bemowo
Kontaktowanie:

Re: Programowanie w Lenz Compact

Postautor: gbbsoft » 23 sty 2007, 11:44

A jeszcze jedno... Boję się, że jak się do tego podłaczy program (przez LI-USB lub LI-101F), to może się okazać, że ta centralka dalej nie umie programować więcej CV. Podobnie jak się okazało w Roco, że LokMouse2 nie umie obsługiwać F5, F6 itd. Ani sam, ani z programu...

Czy ktoś łączył Lenz Compact z LI-USB/101F i GbbKolejką? Próbował programować CV o numerach >8?
Awatar użytkownika
gbbsoft
Moderator
Posty: 2027
Rejestracja: 08 kwie 2006, 23:40
Lokalizacja: Warszawa-Bemowo
Kontaktowanie:

Re: Programowanie w Lenz Compact

Postautor: gbbsoft » 23 sty 2007, 10:34

darek5860 pisze:No niestety, to prawda.

No to tragedia... No to niestety Roco Multimouse bije na głowę Lenz Compact. Mało tego, że ma wszystkie "normalne" sposoby programowania, to ma już PoM.
darek5860
Posty: 74
Rejestracja: 08 kwie 2006, 23:53
Lokalizacja: Warszawa

Re: Programowanie w Lenz Compact

Postautor: darek5860 » 23 sty 2007, 10:31

No niestety, to prawda.

Moderator: Dalej jednak wyszło, że to nie jest prawda
Ostatnio zmieniony 24 sty 2007, 14:23 przez darek5860, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
gbbsoft
Moderator
Posty: 2027
Rejestracja: 08 kwie 2006, 23:40
Lokalizacja: Warszawa-Bemowo
Kontaktowanie:

Programowanie w Lenz Compact

Postautor: gbbsoft » 23 sty 2007, 09:11

Niedawno odwiedził mnie wmac27 (jeszcze raz dzięki) i pogadaliśmy sobie trochę o GbbKolejce i DCC. W czasie rozmowy zeszło nam na programowanie CV poprzez Lenz Compact. I tu szok... :shock: Okazało się, że on potrafi tylko programować w trybie Register. Co to znaczy... Można zaprogramować tylko CV1 do CV8. W prost nie mogę w to uwierzyć. Powiedzcie mi, czy to prawda?

Wróć do „Lenz'e”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość