MultiMaus ...jak ??

Rodzina Roco, także Lokmausy i nowsze

Moderator: mod-Elektryka i DCC

Awatar użytkownika
wicy
Posty: 1093
Rejestracja: 23 mar 2014, 08:27
Lokalizacja: Łódź
Has thanked: 31 times
Been thanked: 21 times
Kontaktowanie:

Re: MultiMaus ...jak ??

Postautor: wicy » 25 maja 2018, 22:02

ArturSchŁ pisze:No tak, tylko że: Update via multiZENTRALEpro lub Z21 (czarny)….
Nie tylko.
Właśnie zrobiłem update firmware z21 białego do 1.32 i na nim Multimaus do 1.05 ;)


Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Posty: 8101
Rejestracja: 09 kwie 2006, 07:22
Lokalizacja: Rumia
Has thanked: 29 times
Been thanked: 16 times
Kontaktowanie:

Re: MultiMaus ...jak ??

Postautor: ArturSchŁ » 25 maja 2018, 19:24

No tak, tylko że: Update via multiZENTRALEpro lub Z21 (czarny)….
Awatar użytkownika
gonzoTTom
Posty: 264
Rejestracja: 06 kwie 2011, 17:25
Lokalizacja: Bergstadt Tarnowitz
Been thanked: 2 times

Postautor: gonzoTTom » 25 maja 2018, 18:48

Century pisze:... Czy ktoś wie skąd to można ściągnąć ...
MM_Update_V1.05.....
Awatar użytkownika
bankier
Posty: 375
Rejestracja: 21 kwie 2015, 14:06
Lokalizacja: Sosnowiec

Re: MultiMaus ...jak ??

Postautor: bankier » 25 maja 2018, 12:22

Na giełdzie w Sosnowcu też powinna być dostępna opcja wgrania nowego softu na stoisku u Elvisa.
womo
Posty: 1264
Rejestracja: 19 maja 2008, 13:53
Lokalizacja: Wrocław
Has thanked: 17 times
Been thanked: 30 times

Re: MultiMaus ...jak ??

Postautor: womo » 25 maja 2018, 11:49

Napisz do elvisa. Napisał, że wgrywa gratis.
Century
Posty: 77
Rejestracja: 27 lut 2016, 08:32
Lokalizacja: Gliwice
Been thanked: 1 time

Re: MultiMaus ...jak ??

Postautor: Century » 25 maja 2018, 11:29

Na forum http://forum.modelarstwo.info wyczytałem informacje, ze pojawiła się nowa wersja 1.05 oprogramowania do MM (dodano obsługę do F28). Czy ktoś wie skąd to można ściągnąć i czy dotyczy wszystkich wersji MM?
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Posty: 8101
Rejestracja: 09 kwie 2006, 07:22
Lokalizacja: Rumia
Has thanked: 29 times
Been thanked: 16 times
Kontaktowanie:

Re: MultiMaus ...jak ??

Postautor: ArturSchŁ » 10 gru 2016, 20:33

MM nie odczytuje CV-ek, więc albo ustawić od nowa albo odczytać innym systemem (np z21).
clipers
Posty: 168
Rejestracja: 06 paź 2009, 04:43
Lokalizacja: Kolorado-USA
Has thanked: 6 times

Re: MultiMaus ...jak ??

Postautor: clipers » 10 gru 2016, 18:42

Jak odczytac adresy lokomotyw wprowadzonych dawno , dawno temu o ktorych... zapomnialo sie ?
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Posty: 8101
Rejestracja: 09 kwie 2006, 07:22
Lokalizacja: Rumia
Has thanked: 29 times
Been thanked: 16 times
Kontaktowanie:

MultiMaus ...jak ??

Postautor: ArturSchŁ » 22 kwie 2014, 18:58

:arrow: Jak szybko wprowadzić adres lokomotywy (a nie klikać lewo-prawo kilkadziesiąt razy) ?

W instrukcji mamy:
Obrazek
... a po polsku:
- naciskamy SHIFT i nie puszczamy,
- naciskamy na chwilkę * (OK), puszczamy,
- pojawia się "L" i mruga ostatnia pozycja, wprowadzamy adres, np "50",
- potwierdzamy OK, i już.
:mrgreen:

Wróć do „Roco multiMAUS /Z21”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość