Czy z tą platformą jest wszystko w porządku ?

Wojskowe klimaty na kolei, historia, także modele itd.

Moderatorzy: Maciej, mod-Kolej w skali 1:1

Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Posty: 8142
Rejestracja: 09 kwie 2006, 07:22
Lokalizacja: Rumia
Has thanked: 30 times
Been thanked: 16 times
Kontaktowanie:

Re: Czy z tą platformą jest wszystko w porządku ?

Postautor: ArturSchŁ » 23 sie 2015, 18:19

Wracając do pytania z 1-go postu:
Obrazek Obrazek
... (IMHO) oznaczenia platformy wyglądają prawidłowo na II Ep.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2015, 18:21 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 1 raz.


womo
Posty: 1280
Rejestracja: 19 maja 2008, 13:53
Lokalizacja: Wrocław
Has thanked: 17 times
Been thanked: 31 times

Re: Czy z tą platformą jest wszystko w porządku ?

Postautor: womo » 21 sie 2015, 12:26

Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Posty: 8142
Rejestracja: 09 kwie 2006, 07:22
Lokalizacja: Rumia
Has thanked: 30 times
Been thanked: 16 times
Kontaktowanie:

Re: Czy z tą platformą jest wszystko w porządku ?

Postautor: ArturSchŁ » 21 sie 2015, 11:33

A co to, tam za czołgiem, stoi ??
Obrazek
...i to na tej samej platformie, jak nie okrakiem, na dwóch ??
Ostatnio zmieniony 21 sie 2015, 11:35 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 3 razy.
agrest12
Posty: 243
Rejestracja: 07 sty 2012, 14:50
Lokalizacja: Londyn/Torun
Has thanked: 1 time

Re: Czy z tą platformą jest wszystko w porządku ?

Postautor: agrest12 » 21 sie 2015, 09:12

Dziękuje kolegom za pomoc, moje wątpliwości zostały rozwiane.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
oelka
Moderator
Posty: 2049
Rejestracja: 09 kwie 2006, 00:34
Lokalizacja: MDM
Has thanked: 7 times
Been thanked: 4 times
Kontaktowanie:

Re: Czy z tą platformą jest wszystko w porządku ?

Postautor: oelka » 20 sie 2015, 22:10

et22 pisze:A przy takim transporcie nie powinna mieć zdemontowanej barierki z hamulcem?
Wystarczyło tylko na czas załadunku i rozładunku. Zresztą później hamulec mógł być potrzebny, więc bariera w czasie transportu była rozłożona.

No i brakuje odciągów, ale to pewno kompromis żeby się dało zdjąć czołg.
Odciągi można uzupełnić. Kiedyś w SK był opis wykonania ich z gumy. Fakt, że do H0, ale były, oddawały wygląd oryginału i dały się łatwo zdemontować.
Ostatnio zmieniony 21 sie 2015, 11:31 przez oelka, łącznie zmieniany 1 raz.
et22
Posty: 473
Rejestracja: 09 kwie 2006, 09:26
Lokalizacja: Warszawa

Re: Czy z tą platformą jest wszystko w porządku ?

Postautor: et22 » 20 sie 2015, 21:45

A przy takim transporcie nie powinna mieć zdemontowanej barierki z hamulcem?

No i brakuje odciągów, ale to pewno kompromis żeby się dało zdjąć czołg.
Awatar użytkownika
oelka
Moderator
Posty: 2049
Rejestracja: 09 kwie 2006, 00:34
Lokalizacja: MDM
Has thanked: 7 times
Been thanked: 4 times
Kontaktowanie:

Re: Czy z tą platformą jest wszystko w porządku ?

Postautor: oelka » 20 sie 2015, 21:04

Platforma jest na swoim miejscu.
Natomiast mam pewne wątpliwości co do czołgu. T34-85 wszedł dość późno do produkcji i nie wiem, czy miał aż tak dużą szansę znaleźć się w rękach niemieckich. Prędzej już T34-76:
Zdecydowanie jednak wolałbym zestaw w postaci SSyms z PzKpfw VI Tiger w wersji transportowej.

Oznaczenia platform z grupy Köln sporządził Thomas Noßke na schematach, na swojej stronie "Epoche II"
Ostatnio zmieniony 21 sie 2015, 11:34 przez oelka, łącznie zmieniany 3 razy.
Samowarek
Posty: 747
Rejestracja: 30 paź 2010, 02:05
Lokalizacja: Lublin
Been thanked: 2 times

Re: Czy z tą platformą jest wszystko w porządku ?

Postautor: Samowarek » 20 sie 2015, 21:02

:shock: Przecie to je "Rudy" (T34) na rejestracji niemieckiej :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
http://www.worldwarphotos.info/wp-conte ... 47_r_2.jpg
Ostatnio zmieniony 20 sie 2015, 21:05 przez Samowarek, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
wicy
Posty: 1154
Rejestracja: 23 mar 2014, 08:27
Lokalizacja: Łódź
Has thanked: 35 times
Been thanked: 21 times
Kontaktowanie:

Re: Czy z tą platformą jest wszystko w porządku ?

Postautor: wicy » 20 sie 2015, 20:32

Ostatnio zmieniony 20 sie 2015, 20:35 przez wicy, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
golab
Posty: 1478
Rejestracja: 14 sty 2009, 00:14
Lokalizacja: Katowice
Been thanked: 3 times

Re: Czy z tą platformą jest wszystko w porządku ?

Postautor: golab » 20 sie 2015, 19:52

Za dużo to nie widać...
agrest12
Posty: 243
Rejestracja: 07 sty 2012, 14:50
Lokalizacja: Londyn/Torun
Has thanked: 1 time

Czy z tą platformą jest wszystko w porządku ?

Postautor: agrest12 » 20 sie 2015, 18:37

Czy z tą platformą (mam na myśli oznaczenia) jest wszystko w porządku ?
Pytanie do znawców epoki II
Ostatnio zmieniony 21 sie 2015, 11:39 przez agrest12, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Militaria na torach”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość