Płoty i nie tylko

Cała reszta o naszej skali

Moderator: mod-Ogółem

Awatar użytkownika
Borczy
Posty: 1549
Rejestracja: 03 kwie 2015, 11:41
Lokalizacja: Warszawa
Has thanked: 15 times
Been thanked: 12 times

Re: Płoty i nie tylko

Postautor: Borczy » 02 lut 2018, 18:42

Dla mnie mniej intuicyjnie. Może jestem staromodny ale wolę stare układy stron a nie nowoguglowe :)


Awatar użytkownika
Slawek77
Posty: 2035
Rejestracja: 04 lut 2015, 18:06
Lokalizacja: Chorzów
Has thanked: 20 times
Been thanked: 8 times
Kontaktowanie:

Re: Płoty i nie tylko

Postautor: Slawek77 » 02 lut 2018, 13:53

Nowa szata sklepu co sadzicie ?
www.modelekartonowe.eu
Awatar użytkownika
wicy
Posty: 1041
Rejestracja: 23 mar 2014, 08:27
Lokalizacja: Łódź
Has thanked: 29 times
Been thanked: 20 times
Kontaktowanie:

Re: Płoty i nie tylko

Postautor: wicy » 31 sty 2018, 21:31

O takie obrazki właśnie chodzi ;)
Może jeszcze rozstaw osi obu kanałów....
Awatar użytkownika
Slawek77
Posty: 2035
Rejestracja: 04 lut 2015, 18:06
Lokalizacja: Chorzów
Has thanked: 20 times
Been thanked: 8 times
Kontaktowanie:

Re: Płoty i nie tylko

Postautor: Slawek77 » 31 sty 2018, 21:28

Nie ma sprawy jutro dodam te informacje o które prosisz.
A nawet ostatnio ktoś pytał jakie wymiary są w lokomotywowni B i C
Szerokość na tor TT + minimalny luz około 0.2 mm
Załączniki
Przechwytywanie.PNG
Awatar użytkownika
wicy
Posty: 1041
Rejestracja: 23 mar 2014, 08:27
Lokalizacja: Łódź
Has thanked: 29 times
Been thanked: 20 times
Kontaktowanie:

Re: Płoty i nie tylko

Postautor: wicy » 31 sty 2018, 21:21

Sławek! Postulat jest mały.
Mógłbyś przy bardziej złożonych kształtach modeli dać jeszcze jedno zdjęcie, rysunek prosty z rzutem i wymiarami?
Taka lokomotywownia: jaki ma rozstaw osi, jaką szerokość wjazdu, kanałów. Taka kamienica 352: szerokość to szerokość max? a jaka do ściany bez klatki?
Może cuduję, ale taki rzut z wymiarami wyjaśniałby wiele.
Awatar użytkownika
Slawek77
Posty: 2035
Rejestracja: 04 lut 2015, 18:06
Lokalizacja: Chorzów
Has thanked: 20 times
Been thanked: 8 times
Kontaktowanie:

Re: Płoty i nie tylko

Postautor: Slawek77 » 23 sty 2018, 09:21

Zrobię zrobię bo mam kilka zamówień na niego ;) wiec i będzie dostępny z czasem, mam nadzieję że wpuszcza mnie tam na teren.
Wezmę ze sobą jeden model kartonowy, i zazwyczaj działa to jak przepustka.
Taki patent zadziałał z dźwigiem zremb i suwnicą że nawet pozwolili poskakać po dźwigu ;)
Jak nie tu usiądę przed brama i będę płakać :mrgreen: aż ktoś się zlituje ;)
Awatar użytkownika
Borczy
Posty: 1549
Rejestracja: 03 kwie 2015, 11:41
Lokalizacja: Warszawa
Has thanked: 15 times
Been thanked: 12 times

Re: Płoty i nie tylko

Postautor: Borczy » 23 sty 2018, 09:06

Jak zrobisz to będę pierwszym klientem. Będzie pasował do tematyki modułu dla PCC Szczakowa ;)
Awatar użytkownika
Slawek77
Posty: 2035
Rejestracja: 04 lut 2015, 18:06
Lokalizacja: Chorzów
Has thanked: 20 times
Been thanked: 8 times
Kontaktowanie:

Re: Płoty i nie tylko

Postautor: Slawek77 » 23 sty 2018, 08:48

Zbyt będzie ;) ale na pewno nie w Polsce
Wojtek_Kraków
Posty: 532
Rejestracja: 12 sie 2016, 09:11
Lokalizacja: Kraków
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Re: Płoty i nie tylko

Postautor: Wojtek_Kraków » 22 sty 2018, 22:40

Most Fajny ale czy będzie na niego zbyt?
Awatar użytkownika
Borczy
Posty: 1549
Rejestracja: 03 kwie 2015, 11:41
Lokalizacja: Warszawa
Has thanked: 15 times
Been thanked: 12 times

Re: Płoty i nie tylko

Postautor: Borczy » 22 sty 2018, 05:24

To już klasyczny typ bloku. Podejrzewam, że w każdym mieście taki stoi.
Awatar użytkownika
Slawek77
Posty: 2035
Rejestracja: 04 lut 2015, 18:06
Lokalizacja: Chorzów
Has thanked: 20 times
Been thanked: 8 times
Kontaktowanie:

Re: Płoty i nie tylko

Postautor: Slawek77 » 21 sty 2018, 22:10

Dzięki Marek za info.

Patrzcie co wyniuchałem dziś w Siemianowicach ;) wystarczy zmienić balkony i gotowy blok typ E :)
https://www.google.pl/maps/@50.3050884, ... 312!8i6656

W tamtym roku zastanawiałem się nad mostem posadzkowym, a że nie daleko mnie taki chyba jeszcze stoi to postaram się go niebawem zrobić.
http://katowice.wyborcza.pl/katowice/51 ... 8.html?i=2
https://www.google.pl/maps/place/Kopaln ... 19.0801836
markom
Posty: 613
Rejestracja: 12 sie 2008, 20:43
Lokalizacja: Łódź

Re: Płoty i nie tylko

Postautor: markom » 20 sty 2018, 22:59

Nie ma najmniejszego problemu, hula adres z pc na wszystkie strony :)
Awatar użytkownika
Slawek77
Posty: 2035
Rejestracja: 04 lut 2015, 18:06
Lokalizacja: Chorzów
Has thanked: 20 times
Been thanked: 8 times
Kontaktowanie:

Re: Płoty i nie tylko

Postautor: Slawek77 » 20 sty 2018, 22:41

Panowie czy jak wejdziecie z tego adresu na sklep czy wyskakuje informacja o braku certyfikat ?
http://www.modelekartonowe.eu

Głównie chodzi mi jak ktos wejdzie z pc bo z telefonu jest ok
Awatar użytkownika
Borczy
Posty: 1549
Rejestracja: 03 kwie 2015, 11:41
Lokalizacja: Warszawa
Has thanked: 15 times
Been thanked: 12 times

Re: Płoty i nie tylko

Postautor: Borczy » 15 sty 2018, 08:43

Slawek77 pisze:Blok 2A 2B 2C oraz 2D czyli cały zestaw jak stoi w orginale.
Widziałem wczoraj Sławka bloki na żywo - :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Zdjęcia w żaden sposób nie pokazują poziomu roboty i wykonania.
piotrek092
Posty: 902
Rejestracja: 29 lis 2014, 00:59
Lokalizacja: Kozienice
Been thanked: 8 times

Re: Płoty i nie tylko

Postautor: piotrek092 » 12 sty 2018, 00:12

Poszło na PW

Wróć do „Ogółem”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość