TT-Cad "brak tunelu" :)

Wszystko nt. naszego podstawowego programu do projektowania układów torowych.

Moderator: mod-TT-Cad

Awatar użytkownika
STAMiNA
Posty: 45
Rejestracja: 02 lip 2006, 21:16
Lokalizacja: Dęblin, Warszawa
Kontaktowanie:

Re: TT-Cad "brak tunelu" :)

Postautor: STAMiNA » 07 wrz 2006, 00:24

oki tak zrobie


ArturSwider

Re: TT-Cad "brak tunelu" :)

Postautor: ArturSwider » 06 wrz 2006, 19:39

Hi,

To może byś dobry trop. Stamina weź program i sprawdź u jakiegoś swojego kolegi czy u Niego jest ok czy tak samo. Jak u Niego zadziała to znak, że to coś z Twoim komputerem.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Posty: 8170
Rejestracja: 09 kwie 2006, 07:22
Lokalizacja: Rumia
Has thanked: 31 times
Been thanked: 17 times
Kontaktowanie:

Re: TT-Cad "brak tunelu" :)

Postautor: ArturSchŁ » 06 wrz 2006, 08:14

STAMiNA pisze:w katalogu gdzie jest aplikacja zainstalowana - nie ma tego pliku - przekopiowałem go z katalogu C:\Windows\System do katalogu TT-Cad'a i nic - dalej to samo
Możliwe, że masz jednak Windowsa skopanego. Kilkakrotnie instalowałem TT-CADa i NIGDY mi taki problem się nie pojawił, czy to Win9x/me czy Win2K/Xp !!
Awatar użytkownika
STAMiNA
Posty: 45
Rejestracja: 02 lip 2006, 21:16
Lokalizacja: Dęblin, Warszawa
Kontaktowanie:

Re: TT-Cad "brak tunelu" :)

Postautor: STAMiNA » 05 wrz 2006, 22:25

gbbsoft pisze:A zobacz, czy w katalogu, gdzie jest aplikacja nie ma jeszcze jednej kopii tego pliku. Jeżeli jest, to spróbuj zmienić nazwę tego pliku na cokolwiek innego (tzn. skasuj plik, ale tak, żebyś mógł go przywrócić, jeżeli pomysł nie wypali).


w katalogu gdzie jest aplikacja zainstalowana - nie ma tego pliku - przekopiowałem go z katalogu C:\Windows\System do katalogu TT-Cad'a i nic - dalej to samo
Awatar użytkownika
gbbsoft
Moderator
Posty: 2027
Rejestracja: 08 kwie 2006, 23:40
Lokalizacja: Warszawa-Bemowo
Kontaktowanie:

Re: TT-Cad "brak tunelu" :)

Postautor: gbbsoft » 05 wrz 2006, 18:32

A zobacz, czy w katalogu, gdzie jest aplikacja nie ma jeszcze jednej kopii tego pliku. Jeżeli jest, to spróbuj zmienić nazwę tego pliku na cokolwiek innego (tzn. skasuj plik, ale tak, żebyś mógł go przywrócić, jeżeli pomysł nie wypali).
Awatar użytkownika
STAMiNA
Posty: 45
Rejestracja: 02 lip 2006, 21:16
Lokalizacja: Dęblin, Warszawa
Kontaktowanie:

Re: TT-Cad "brak tunelu" :)

Postautor: STAMiNA » 05 wrz 2006, 18:25

gbbsoft pisze:
STAMiNA pisze:plik ten mam w miejscu, do którego instalator go kopiuje czyli do C:\Windows\System

No widzisz, czy plik masz. Jeden problem jest rozwiązany... :lol:


ale problem w tym, że za każdym jak odpalam TT-Cad'a to wyskakuje ten błąd:


Obrazek

Ponowna instalacja nie pomaga....
Awatar użytkownika
gbbsoft
Moderator
Posty: 2027
Rejestracja: 08 kwie 2006, 23:40
Lokalizacja: Warszawa-Bemowo
Kontaktowanie:

Re: TT-Cad "brak tunelu" :)

Postautor: gbbsoft » 05 wrz 2006, 18:14

STAMiNA pisze:plik ten mam w miejscu, do którego instalator go kopiuje czyli do C:\Windows\System

No widzisz, czy plik masz. Jeden problem jest rozwiązany... :lol:
Awatar użytkownika
STAMiNA
Posty: 45
Rejestracja: 02 lip 2006, 21:16
Lokalizacja: Dęblin, Warszawa
Kontaktowanie:

Re: TT-Cad "brak tunelu" :)

Postautor: STAMiNA » 05 wrz 2006, 17:45

gbbsoft pisze:
STAMiNA pisze:posiada ktoś z was biblioteke: CTL3DV2.dll

Pewnie każdy, który ma Windowsy conajmnie 2000 ma ten plik w conajmniej 3 miejscach.
Może zacznij od tego, że podasz wersje Windowsów, którą posiadasz oraz sprawdź, czy tego pliku na pewno nie masz...


plik ten mam w miejscu, do którego instalator go kopiuje czyli do
C:\Windows\System


Mam Windows XP SP2 PL...
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2006, 17:47 przez STAMiNA, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
gbbsoft
Moderator
Posty: 2027
Rejestracja: 08 kwie 2006, 23:40
Lokalizacja: Warszawa-Bemowo
Kontaktowanie:

Re: TT-Cad "brak tunelu" :)

Postautor: gbbsoft » 03 wrz 2006, 00:58

STAMiNA pisze:posiada ktoś z was biblioteke: CTL3DV2.dll

Pewnie każdy, który ma Windowsy conajmnie 2000 ma ten plik w conajmniej 3 miejscach.
Może zacznij od tego, że podasz wersje Windowsów, którą posiadasz oraz sprawdź, czy tego pliku na pewno nie masz...
Awatar użytkownika
STAMiNA
Posty: 45
Rejestracja: 02 lip 2006, 21:16
Lokalizacja: Dęblin, Warszawa
Kontaktowanie:

Re: TT-Cad "brak tunelu" :)

Postautor: STAMiNA » 26 sie 2006, 11:26

posiada ktoś z was biblioteke: CTL3DV2.dll

bo przy instalacji TT-Cad'a setup nie jest w stanie tej biblioteki skopiować.

Za każdym razem jak odpalam TT-Cad'a program wywala błąd, że owa biblioteka nie jest dobrze zainstalowana - a ponowna instalacja nic nie daje bo też wyskakuje błąd...
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Posty: 8170
Rejestracja: 09 kwie 2006, 07:22
Lokalizacja: Rumia
Has thanked: 31 times
Been thanked: 17 times
Kontaktowanie:

Re: TT-Cad "brak tunelu" :)

Postautor: ArturSchŁ » 20 sie 2006, 20:41

STAMiNA pisze:niestety mnie olał - zadałem mu pytanie na gg.
Tadeusz nie zawsze ma czas by zaglądać na GG - czasami jest trudno się do niego dopukać.
ArturSwider

Re: TT-Cad "brak tunelu" :)

Postautor: ArturSwider » 20 sie 2006, 20:13

Hi,

Jak Cię olał? Nie rozumiem. Nie odpowiedział Ci?

Myślę, że poprostu nie miał czasu. Spróbuj jeszcze raz.
Awatar użytkownika
STAMiNA
Posty: 45
Rejestracja: 02 lip 2006, 21:16
Lokalizacja: Dęblin, Warszawa
Kontaktowanie:

Re: TT-Cad "brak tunelu" :)

Postautor: STAMiNA » 20 sie 2006, 19:55

ArturSwider pisze:Porozmawiaj z autorem programu, Tadeuszem Domagalskim.
Niestety mnie olał - zadałem mu pytanie na gg.
Ostatnio zmieniony 01 sty 2009, 17:59 przez STAMiNA, łącznie zmieniany 1 raz.
ArturSwider

Re: TT-Cad "brak tunelu" :)

Postautor: ArturSwider » 20 sie 2006, 19:15

Hi,

Porozmawiaj z autorem programu, Tadeuszem Domagalskim.

http://forumtt.pl/profile.php?mode=viewprofile&u=9
Ostatnio zmieniony 20 sie 2006, 19:16 przez ArturSwider, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
STAMiNA
Posty: 45
Rejestracja: 02 lip 2006, 21:16
Lokalizacja: Dęblin, Warszawa
Kontaktowanie:

TT-Cad "brak tunelu" :)

Postautor: STAMiNA » 18 sie 2006, 18:15

Witam!

Wstawiam zdefinowany przez użytkownika odcinek a tu nic - nie widać go mimo iż widnieje w liczniku:
Obrazek
ma ktoś pomysł co jest źle

z góy THX
Ostatnio zmieniony 01 sty 2009, 17:58 przez STAMiNA, łącznie zmieniany 2 razy.

Wróć do „TT-Cad”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość