Pojazdy są za darmo. Trzeba tylko przeskalować i wydrukować ...
Nie wiem jak teraz ale 2 lata temu cena za sztukę w zależności od wielkości wychodziła mi od 25 do 40 zł .
Hauler to wiem zviezdę 1:100 mam trochę ale widać że trochę za duże. Dzięki sugestiom Macieja mam eszelon LWP ale chciałbym II epokę wrzesień 1939; niemcy i może być WP ze Wschodu. Myślałem aby rozpracować druk 3D ale finansowo trochę nieosiągalne. Budowa jak pisałem PzTrWg 16 pochłania nadwyżkę budżetu.
Na filmie 11:04 jest konwój mojej "firmy" przełom - lata 1989 - 1999. Loka z tej serii wiadomo odpada, ale innej na razie nie ma. Sprzęt częściowo kupowany i częściowo robiony we własnym zakresie, zgodny z oryginałem mojej "firmy". Co do epoki II mam już dokumentację WP, transport kawalerii i itd. Gorzej z taborem i siłą do budowy Jeżeli chodzi o II epokę strona niemiecka dobrym dawcą była ruska Zvezda choć to 1:100 i nie wszystkie pojazdy daje się podrabiać pod TT. Pozdrawiam.
Piotr Wróbel 30 marca 2021 11:20 (za FB: Miniaturowy świat kolejek TT):
"Był eszelon, dziś rzut kołowy, bo chyba tak to się nazywa. Dzielne STARY (nie tylko) jadą na poligon. Widoczne modele na fotkach to uazy firmy Studio Ali, Nyska GPM, i Stary 266, 200 i 28 firmy REDUCED.PL
A wieczorem będzie coś ekstra."
"Eszelon w TT, jak widać coraz więcej pojazdów polskich STAR 266, STAR 28, a nawet pszczółka czyli STAR 660 się znalazła, o i Nyska, to wszystko mamy, lub będziemy mieć na swoich makietach,dzięki firmom REDUCED.PL i gpm. Ruskie autka też służyły w LWP."
... a jeszcze o 2:53:
"Do MD Międzyrzecz zawitały dwie Ty 5 na naprawę ram, które się pokrzywiły od ciężkiej pracy, a może wad konstrukcji lub sabotażu wszak to produkcja wojenna."
Gdzie można kupić te haubice lub od Kogo? też tworzę konwój wojskowy LWP i z czasów II wojny i chętnie przytuliłbym trochę sprzętu. Powstaje też makieta militarna.