Gagariny w ruchu - kto wie, kto widział?

Dział poświęcony prawdziwej Kolei i wszystkiemu co z nią związane czyli tabor, newsy, ciekawostki, itd.

Moderator: mod-Kolej w skali 1:1

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

Re: Gagariny w ruchu - kto wie, kto widział?

Post autor: Maciej »

Filip pisze:A ja wraz z WojTTkiem widzieliśmy gagarka z bliska, był taki hałas że boję się pomyśleć co tam musi przeżywać maszynista.
http://www.forum.martel.pl/download.php?id=9994601
Kochany jak byłem w Twoim wieku to parowozy były normą i to był odlot, a ST 44 szpeciły szlaki. Dziś jest jak jest, człowiek cieszy się że widzi ruski złom na wymarciu.
Akurat z ST 44 i 43 łączy mnie szczególnie osobisty sentyment - mam traumę zawodową hihihi. Dudnienie nocą tej potęgi i zapach nafty o poranku to jest to! A kabina nie raz była kuszetką :D
Ostatnio zmieniony 02 maja 2006, 13:44 przez Maciej, łącznie zmieniany 4 razy.
Filip
Kontakt:

Re: Gagariny w ruchu - kto wie, kto widział?

Post autor: Filip »

A ja wraz z WojTTkiem widzieliśmy gagarka z bliska, był taki hałas że boję się pomyśleć co tam musi przeżywać maszynista.
http://www.forum.martel.pl/download.php?id=9994601
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

Gagariny w ruchu - kto wie, kto widział?

Post autor: Maciej »

Dziś pędziłem autem z Gdańska i ok godziny 16.00 spotkałem przed Tczewem piekny skład. Gdyby nie zapyziałe PKP to bym się zapomniał jak to ładnie jest na polskiej kolei. Otóż pomiędzy górkami sunął ST44 ze skąłdem 20 cystern DEC w kierunku Tczewa. Jeden wagon ochronny za lokiem (platforma z kłonicami). No widok ekstra - górki, przejazdy biało czerwone, i .....piękne pożegnanie - zatrzymał się przed Tczewem. Miał żółte przody.
Otumaninie było moje wielkie gdyż ST 44 rzadko widuję (Ostatnio we Vrytkach na Słowacji w idealnym stanie) :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kolej w skali 1:1”