Spotkanie przy makiecie - Sopot Brodwino, 22-23.05.2010 r.
Moderator: mod-Imprezy
- jarkott
- Kontakt:
Re: Spotkanie przy makiecie - Sopot Brodwino, 22-23.05.2010 r.
Na pętli są łuki o promieniu R=353mm
-
- Kontakt:
jarkott pisze:Zapraszam na krótką fotorelację z imprezy:
http://www.jarkott.martel.pl/Sopot2010/index.html

jarkott na pętli nawrotnej masz R11 310mm?
Chcę tez taką zrobić, ale nie wiem jaki R kupić by najdłuższe parowozy przejechały bez problemu. W innym wątku polecili R11... chciałem się skonsultować

Ostatnio zmieniony 20 wrz 2010, 18:39 przez tete, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Kontakt:
Dziwnie wygląda tego typu połączenie torów:
(obrazek z posta powyżej).
Aczkolwiek czaję - linia 2-torowa... trafiają się niespasowania

(obrazek z posta powyżej).
Aczkolwiek czaję - linia 2-torowa... trafiają się niespasowania

Ostatnio zmieniony 02 cze 2010, 12:09 przez tete, łącznie zmieniany 4 razy.
- myszka
- Kontakt:
Impreza bardzo mi się podobała. Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu z przebiegu zabawy
.
http://www.youtube.com/watch?v=aMhX9r_4V2U

http://www.youtube.com/watch?v=aMhX9r_4V2U
- jarkott
- Kontakt:
Pojawiły się filmy z imprezy na YouTube:
Oto 3 linki:
http://www.youtube.com/watch?v=pAD_U2AsCzA
http://www.youtube.com/watch?v=kjJVCa3fa2w
http://www.youtube.com/watch?v=vJkXWDRN ... re=related
Oto 3 linki:
http://www.youtube.com/watch?v=pAD_U2AsCzA
http://www.youtube.com/watch?v=kjJVCa3fa2w
http://www.youtube.com/watch?v=vJkXWDRN ... re=related
- brovarek
- Kontakt:
Artur przecież dyskusja jest spokojna
Do Poznania spokojnie mogły jechac tez małe makiety/moduły co pozwoliłoby chłopakom zestawić jakiś sensowny układ uzupełniajac go o obiecaną techniczna czy też moduły drlukasza.
Co do promocji TT w polsce, nie chce mi sie szukać kto gardłował przeciwko Rosswein, wiec pytanie jest otwarte
Moze sie odezwie ?
Do Poznania spokojnie mogły jechac tez małe makiety/moduły co pozwoliłoby chłopakom zestawić jakiś sensowny układ uzupełniajac go o obiecaną techniczna czy też moduły drlukasza.
Co do promocji TT w polsce, nie chce mi sie szukać kto gardłował przeciwko Rosswein, wiec pytanie jest otwarte

- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Może trochę uspokoję Waszą dyskusję.
- Do Poznania planowaliśmy jechać czterema tortami, co wymaga przynajmniej busa, a na to nie ma sponsora.
- Na zaproszenie do Trutnov, rozważamy wyjazd najwyżej w jeden, dwa samochody (prywatne) ze szczątkową makietą (kilka modułów).
Ernie, jak zwykle wybiegł przed orkiestrę.
Gdyby Gdyniak, jak go prosiłem, umieścił na Forum informację o zaproszeniu, które wpłynęło z Trutnov'a, na jego ręce 2-3 tygodnie temu, sprawa była by jasna.
Zaproszenie dostało ForumTT, więc ewentualny wyjazd ma sens jeśli się znajdą chętni z kraju (nie tylko z Trójmiasta), szczególnie mieszkający w bliskiej odległości od Trutnov.
Jeśli nie będzie więcej chętnych, cały wyjazd reprezentacji z PL zapewne w ogóle nie dojdzie do skutku.
BTW: informacja o zaproszeniu z Trutnow dotarła do nas dopiero niedawno, PO rezygnacji z wyjazdu do Poznania.
Osobiście bardzo żałuję, że nie będzie nas w Poznaniu i gdyby wyjazd na MTP wypalił, wyjazd do CZ na pewno by nie wchodził w grę.
Na zakończenie dodam, że Spotkanie na Brodwinie było pierwotnie planowane jako testowe zestawienie makiet na Poznań. Jednak w zamian za torTTy (Stara Rumia, Wróblewice) pojawiły się inne, małe makiety, by uzupełnić Bartowo i Jarkow (aby z "czymś" się wystawić).
- Do Poznania planowaliśmy jechać czterema tortami, co wymaga przynajmniej busa, a na to nie ma sponsora.
- Na zaproszenie do Trutnov, rozważamy wyjazd najwyżej w jeden, dwa samochody (prywatne) ze szczątkową makietą (kilka modułów).
Ernie, jak zwykle wybiegł przed orkiestrę.
Gdyby Gdyniak, jak go prosiłem, umieścił na Forum informację o zaproszeniu, które wpłynęło z Trutnov'a, na jego ręce 2-3 tygodnie temu, sprawa była by jasna.
Zaproszenie dostało ForumTT, więc ewentualny wyjazd ma sens jeśli się znajdą chętni z kraju (nie tylko z Trójmiasta), szczególnie mieszkający w bliskiej odległości od Trutnov.
Jeśli nie będzie więcej chętnych, cały wyjazd reprezentacji z PL zapewne w ogóle nie dojdzie do skutku.
BTW: informacja o zaproszeniu z Trutnow dotarła do nas dopiero niedawno, PO rezygnacji z wyjazdu do Poznania.
Osobiście bardzo żałuję, że nie będzie nas w Poznaniu i gdyby wyjazd na MTP wypalił, wyjazd do CZ na pewno by nie wchodził w grę.
Na zakończenie dodam, że Spotkanie na Brodwinie było pierwotnie planowane jako testowe zestawienie makiet na Poznań. Jednak w zamian za torTTy (Stara Rumia, Wróblewice) pojawiły się inne, małe makiety, by uzupełnić Bartowo i Jarkow (aby z "czymś" się wystawić).
-
- Kontakt:
Temat już wałkowany wielokrotnie. Za promocje TT w Polsce odpowiedzialny jest jedyny słuszny dystrybutor na Polskę, jeśli chodzi o promocję TT w regionie zapraszam na spotkanie przy makiecie w czerwcu, sierpniowy TT-weekend - obie w Sopocie i jeszcze jakaś jedna impreza na jesieni ...ArJu pisze:ernie_gdynia pisze:Ważniejsze jednak co z promocją TT w Polsce![]()
Bywa i tak nie tylko my jeździmy z TT-ką za granicę ... przykładów na tym forum jest więcej. Impreza MTP Poznań od dwóch lat nie jest już magnesem do "niby" zlotów zresztą już było wiele pisane na forum o tym.brovarek pisze:Do Czech jest blizej niż do Poznania , więc promowanie skali TT w Polsce jest niemożliwe własnie ze względów finansowych!!
Ostatnio zmieniony 26 maja 2010, 10:13 przez eg_ptmkż, łącznie zmieniany 1 raz.
- brovarek
- Kontakt:
Gdzieś znalazłem taką informację:
Z przykrością informujemy, że niestety, z powodu braków funduszy na transport (4 trorTTy, plus moduły sTTandardowe), Sekcja TT PTMKŻ nie będzie obecna w Poznaniu 2010. Żałujemy.
Arturze, Piotrze
Do Czech jest blizej niż do Poznania , więc promowanie skali TT w Polsce jest niemożliwe własnie ze względów finansowych!! Artur, no normalnie sie czepiasz

Z przykrością informujemy, że niestety, z powodu braków funduszy na transport (4 trorTTy, plus moduły sTTandardowe), Sekcja TT PTMKŻ nie będzie obecna w Poznaniu 2010. Żałujemy.
Arturze, Piotrze
Do Czech jest blizej niż do Poznania , więc promowanie skali TT w Polsce jest niemożliwe własnie ze względów finansowych!! Artur, no normalnie sie czepiasz

Ostatnio zmieniony 26 maja 2010, 00:34 przez brovarek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
O jednej dużej (zaryzykuję nawet twierdzenie, że największej) październikowej imprezie modelarskiej o charakterze zlotu zapomniałeś, ale mniejsza o to. Ważniejsze jednak co z promocją TT w Polsceernie_gdynia pisze:1. targi MTP HOBBY w Poznaniu,
2. impreza w Trutnov

Ostatnio zmieniony 26 maja 2010, 09:57 przez ArJu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Przykro nam bardzo ale dokonaliśmy bardzo trudnego wyboru. W październiku odbywać się będą dwie ważne imprezy modelarskie:PiotrZ pisze:A może przywieziecie jakieś swoje "klocki" na Targi Hobby do Poznania? Układ makiety nie jest jeszcze zatwierdzony.
1. targi MTP HOBBY w Poznaniu,
2. impreza w Trutnov
i właśnie ze względy na koszta zdecydowaliśmy się jako sekcja TT PTMKŻ wystawić u naszych południowych sąsiadów od których dostaliśmy zaproszenie do uczestnictwa w 40-leciu ich Klubu.
Ostatnio zmieniony 26 maja 2010, 09:57 przez eg_ptmkż, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Gratuluję świetnej imprezy na Pomorzu! Widzę, że to już nie było puszczanie kolejek na stole, jak w poprzednich relacjach z Trójmiasta, a regularny zloTT
Podobają mi się pętle na końcach makiety modułowej, które są dobrym rozwiązaniem na intesyfikację ruchu kolejowego przy ograniczonym miejscu lub długości makiety.
A może przywieziecie jakieś swoje "klocki" na Targi Hobby do Poznania? Układ makiety nie jest jeszcze zatwierdzony.
Pozdrawiam
PiotrZ

Podobają mi się pętle na końcach makiety modułowej, które są dobrym rozwiązaniem na intesyfikację ruchu kolejowego przy ograniczonym miejscu lub długości makiety.
A może przywieziecie jakieś swoje "klocki" na Targi Hobby do Poznania? Układ makiety nie jest jeszcze zatwierdzony.
Pozdrawiam
PiotrZ
- jarkott
- Kontakt:
W imieniu Zarządu PTMKŻ chciałbym serdeczne podziękować wszystkim członkom i sympatykom naszego stowarzyszenia, którzy wzięli udział w "Spotkaniu przy makiecie - Sopot 2010".
Dziękujemy też Dyrekcji Szkoły Podstawowej nr 9 w Sopocie, za życzliwość i udostępnienie pięknej sali sportowej.
Zapraszam na krótką fotorelację z imprezy:
Dziękujemy też Dyrekcji Szkoły Podstawowej nr 9 w Sopocie, za życzliwość i udostępnienie pięknej sali sportowej.
Zapraszam na krótką fotorelację z imprezy:
-
- Kontakt:
Bardzo udana impreza - byłem, widziałem i jestem zadowolony, że takie spotkanie jest organizowane.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Podczas, gdy południowa połowa kraju zmagała się z powodzią, w Sopocie przy słonecznej pogodzie spotkaliśmy się w szkole na Brodwinie.
Spotkanie, pierwotnie planowane jako test przed Poznaniem, stało się miejscem premiery naszych nowych makiet:
- Jarkow,
- eLka,
- parowozowni.
Poniżej zamieszczam kilka fotek ze spotkania, na których widać te, niedokończone jeszcze, ale przejezdne, makiety.
Jarkow:

eLka:

Parowozownia (z torami odstawczymi):

Oczywiście, oprócz powyższych makiet, były obecne makiety: Bartowe, Ostraka, wski'ego i WT, z którymi już wcześniej można się było zapoznać (przepraszam jeśli kogoś pominąłem, Jarku ewentualnie mnie popraw).
Organizatorem spotkania była sekcja H0 PTMKŻ, my byliśmy gościem. Dziękujemy organizatorom oraz naszym TT-kowym i eNkowym kolegom za udział i wspólną zabawę.
Była to druga impreza, z roku na rok coraz większa.

Spotkanie, pierwotnie planowane jako test przed Poznaniem, stało się miejscem premiery naszych nowych makiet:
- Jarkow,
- eLka,
- parowozowni.
Poniżej zamieszczam kilka fotek ze spotkania, na których widać te, niedokończone jeszcze, ale przejezdne, makiety.
Jarkow:

eLka:

Parowozownia (z torami odstawczymi):

Oczywiście, oprócz powyższych makiet, były obecne makiety: Bartowe, Ostraka, wski'ego i WT, z którymi już wcześniej można się było zapoznać (przepraszam jeśli kogoś pominąłem, Jarku ewentualnie mnie popraw).
Organizatorem spotkania była sekcja H0 PTMKŻ, my byliśmy gościem. Dziękujemy organizatorom oraz naszym TT-kowym i eNkowym kolegom za udział i wspólną zabawę.
Była to druga impreza, z roku na rok coraz większa.

Ostatnio zmieniony 25 maja 2010, 08:02 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 1 raz.