Spotkanie przy makiecie - Sopot Brodwino, 22-23.05.2010 r.

Wiadomości i dyskusje, o imprezach modelarskich

Moderator: mod-Imprezy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jarkott
Kontakt:

Re: Spotkanie przy makiecie - Sopot Brodwino, 22-23.05.2010 r.

Post autor: jarkott »

Na pętli są łuki o promieniu R=353mm
tete
Kontakt:

Post autor: tete »

jarkott pisze:Zapraszam na krótką fotorelację z imprezy:
http://www.jarkott.martel.pl/Sopot2010/index.html
Obrazek
jarkott na pętli nawrotnej masz R11 310mm?
Chcę tez taką zrobić, ale nie wiem jaki R kupić by najdłuższe parowozy przejechały bez problemu. W innym wątku polecili R11... chciałem się skonsultować ;)
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2010, 18:39 przez tete, łącznie zmieniany 3 razy.
tete
Kontakt:

Post autor: tete »

Dziwnie wygląda tego typu połączenie torów:
Obrazek
(obrazek z posta powyżej).
Aczkolwiek czaję - linia 2-torowa... trafiają się niespasowania ;)
Ostatnio zmieniony 02 cze 2010, 12:09 przez tete, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
myszka
Kontakt:

Post autor: myszka »

Impreza bardzo mi się podobała. Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu z przebiegu zabawy :).
http://www.youtube.com/watch?v=aMhX9r_4V2U
Awatar użytkownika
brovarek
Kontakt:

Post autor: brovarek »

Artur przecież dyskusja jest spokojna
Do Poznania spokojnie mogły jechac tez małe makiety/moduły co pozwoliłoby chłopakom zestawić jakiś sensowny układ uzupełniajac go o obiecaną techniczna czy też moduły drlukasza.
Co do promocji TT w polsce, nie chce mi sie szukać kto gardłował przeciwko Rosswein, wiec pytanie jest otwarte :D Moze sie odezwie ?
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

Może trochę uspokoję Waszą dyskusję.
- Do Poznania planowaliśmy jechać czterema tortami, co wymaga przynajmniej busa, a na to nie ma sponsora.
- Na zaproszenie do Trutnov, rozważamy wyjazd najwyżej w jeden, dwa samochody (prywatne) ze szczątkową makietą (kilka modułów).

Ernie, jak zwykle wybiegł przed orkiestrę.
Gdyby Gdyniak, jak go prosiłem, umieścił na Forum informację o zaproszeniu, które wpłynęło z Trutnov'a, na jego ręce 2-3 tygodnie temu, sprawa była by jasna.
Zaproszenie dostało ForumTT, więc ewentualny wyjazd ma sens jeśli się znajdą chętni z kraju (nie tylko z Trójmiasta), szczególnie mieszkający w bliskiej odległości od Trutnov.
Jeśli nie będzie więcej chętnych, cały wyjazd reprezentacji z PL zapewne w ogóle nie dojdzie do skutku.

BTW: informacja o zaproszeniu z Trutnow dotarła do nas dopiero niedawno, PO rezygnacji z wyjazdu do Poznania.
Osobiście bardzo żałuję, że nie będzie nas w Poznaniu i gdyby wyjazd na MTP wypalił, wyjazd do CZ na pewno by nie wchodził w grę.

Na zakończenie dodam, że Spotkanie na Brodwinie było pierwotnie planowane jako testowe zestawienie makiet na Poznań. Jednak w zamian za torTTy (Stara Rumia, Wróblewice) pojawiły się inne, małe makiety, by uzupełnić Bartowo i Jarkow (aby z "czymś" się wystawić).
eg_ptmkż
Kontakt:

Post autor: eg_ptmkż »

ArJu pisze:
ernie_gdynia pisze:Ważniejsze jednak co z promocją TT w Polsce ?? !!
Temat już wałkowany wielokrotnie. Za promocje TT w Polsce odpowiedzialny jest jedyny słuszny dystrybutor na Polskę, jeśli chodzi o promocję TT w regionie zapraszam na spotkanie przy makiecie w czerwcu, sierpniowy TT-weekend - obie w Sopocie i jeszcze jakaś jedna impreza na jesieni ...
brovarek pisze:Do Czech jest blizej niż do Poznania , więc promowanie skali TT w Polsce jest niemożliwe własnie ze względów finansowych!!
Bywa i tak nie tylko my jeździmy z TT-ką za granicę ... przykładów na tym forum jest więcej. Impreza MTP Poznań od dwóch lat nie jest już magnesem do "niby" zlotów zresztą już było wiele pisane na forum o tym.
Ostatnio zmieniony 26 maja 2010, 10:13 przez eg_ptmkż, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
brovarek
Kontakt:

Post autor: brovarek »

Gdzieś znalazłem taką informację:

Z przykrością informujemy, że niestety, z powodu braków funduszy na transport (4 trorTTy, plus moduły sTTandardowe), Sekcja TT PTMKŻ nie będzie obecna w Poznaniu 2010. Żałujemy.

Arturze, Piotrze
Do Czech jest blizej niż do Poznania , więc promowanie skali TT w Polsce jest niemożliwe własnie ze względów finansowych!! Artur, no normalnie sie czepiasz !!
:lol:
Ostatnio zmieniony 26 maja 2010, 00:34 przez brovarek, łącznie zmieniany 1 raz.
ArJu
Kontakt:

Post autor: ArJu »

ernie_gdynia pisze:1. targi MTP HOBBY w Poznaniu,
2. impreza w Trutnov
O jednej dużej (zaryzykuję nawet twierdzenie, że największej) październikowej imprezie modelarskiej o charakterze zlotu zapomniałeś, ale mniejsza o to. Ważniejsze jednak co z promocją TT w Polsce ?? !!
Ostatnio zmieniony 26 maja 2010, 09:57 przez ArJu, łącznie zmieniany 1 raz.
eg_ptmkż
Kontakt:

Post autor: eg_ptmkż »

PiotrZ pisze:A może przywieziecie jakieś swoje "klocki" na Targi Hobby do Poznania? Układ makiety nie jest jeszcze zatwierdzony.
Przykro nam bardzo ale dokonaliśmy bardzo trudnego wyboru. W październiku odbywać się będą dwie ważne imprezy modelarskie:
1. targi MTP HOBBY w Poznaniu,
2. impreza w Trutnov
i właśnie ze względy na koszta zdecydowaliśmy się jako sekcja TT PTMKŻ wystawić u naszych południowych sąsiadów od których dostaliśmy zaproszenie do uczestnictwa w 40-leciu ich Klubu.
Ostatnio zmieniony 26 maja 2010, 09:57 przez eg_ptmkż, łącznie zmieniany 1 raz.
PiotrZ
Kontakt:

Post autor: PiotrZ »

Gratuluję świetnej imprezy na Pomorzu! Widzę, że to już nie było puszczanie kolejek na stole, jak w poprzednich relacjach z Trójmiasta, a regularny zloTT !!
Podobają mi się pętle na końcach makiety modułowej, które są dobrym rozwiązaniem na intesyfikację ruchu kolejowego przy ograniczonym miejscu lub długości makiety.
A może przywieziecie jakieś swoje "klocki" na Targi Hobby do Poznania? Układ makiety nie jest jeszcze zatwierdzony.
Pozdrawiam
PiotrZ
Awatar użytkownika
jarkott
Kontakt:

Post autor: jarkott »

W imieniu Zarządu PTMKŻ chciałbym serdeczne podziękować wszystkim członkom i sympatykom naszego stowarzyszenia, którzy wzięli udział w "Spotkaniu przy makiecie - Sopot 2010".
Dziękujemy też Dyrekcji Szkoły Podstawowej nr 9 w Sopocie, za życzliwość i udostępnienie pięknej sali sportowej.
Zapraszam na krótką fotorelację z imprezy:
http://www.jarkott.martel.pl/Sopot2010/index.html
krisss
Kontakt:

Post autor: krisss »

Bardzo udana impreza - byłem, widziałem i jestem zadowolony, że takie spotkanie jest organizowane.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

Podczas, gdy południowa połowa kraju zmagała się z powodzią, w Sopocie przy słonecznej pogodzie spotkaliśmy się w szkole na Brodwinie.
Spotkanie, pierwotnie planowane jako test przed Poznaniem, stało się miejscem premiery naszych nowych makiet:
- Jarkow,
- eLka,
- parowozowni.

Poniżej zamieszczam kilka fotek ze spotkania, na których widać te, niedokończone jeszcze, ale przejezdne, makiety.

Jarkow:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

eLka:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Parowozownia (z torami odstawczymi):
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Oczywiście, oprócz powyższych makiet, były obecne makiety: Bartowe, Ostraka, wski'ego i WT, z którymi już wcześniej można się było zapoznać (przepraszam jeśli kogoś pominąłem, Jarku ewentualnie mnie popraw).

Organizatorem spotkania była sekcja H0 PTMKŻ, my byliśmy gościem. Dziękujemy organizatorom oraz naszym TT-kowym i eNkowym kolegom za udział i wspólną zabawę.
Była to druga impreza, z roku na rok coraz większa.
:)
Ostatnio zmieniony 25 maja 2010, 08:02 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy”