Bardzo dziękuję, za tak szybką reakcję i objaśnienie
Dałbym punkcik "pomógł" gdyby to ode mnie zależało

Moderator: mod-Ogółem
Chodzi o egzemplarz BR52, wyposazony w komin o waskim, podluznym przekroju. Skonstruowany w 1951 roku przez austriackiego dr. inz. Adolpha Giesl-Gieslingena. Kominy tej konstrukcji zostaly zamontowano na blisko 500 maszynach.Olgierd pisze:Pozostaje do objaśnienia np to: Ausführung mit Giesl-Ejektor (Quetschesse)
No nie bardzo właśnieMarcinSz pisze:reszta jest raczej zrozumiała
Co oznacza mniej więcej:ArturSch pisze:Das Modell des ZT 300 in TT erscheint Ende September in Großserienqualität von Busch.
Alle Vorbestellungen für das TT Modell von Karsei werden automatisch auf das Modell von Busch umgelegt.
Somit erhalten Sie von uns Ende September das Modell von Busch für 12,49 €. Das Modell der Firma Karsei wird nicht ausgeliefert. Für Fragen stehen wir Ihn gern zur Verfügung.
Ja też policzyłem, według kursu sprzedaży (a nie średniego), który dziś wynosi w BZ WBK 3,8587 i wyszło mi 578,81 zł. Różnica jeszcze mniejszaIchu pisze:Przeliczylem na stronie waluty.wp.pl 150€ na nasze i wyszło 567.5zł. Różnica to 22,5zł.
A by kupić coś w Niemczech, trzeba jeszcze przecież opłacić koszty przesyłki...
A świstak siedzi i zawija...Charakterek pisze:Tak, a w wiodących sklepach modelarskich w Polsce kupując powyżej 500 zł masz przesyłkę ZA DARMO w domku. Więc guzik więcej kupisz w DE. Musisz za przelew zapłacić i jeszcze za przesyłkę. Więc w sumie to kupując za kwotę minimalną w DE wydasz ok 170 - 180 euro. W Polsce o będzie ok 155 euro.Ichu pisze:Przeliczylem na stronie waluty.wp.pl 150€ na nasze i wyszło 567.5zł. Różnica to 22,5zł.
Tak, a w wiodących sklepach modelarskich w Polsce kupując powyżej 500 zł masz przesyłkę ZA DARMO w domku. Więc guzik więcej kupisz w DE. Musisz za przelew zapłacić i jeszcze za przesyłkę. Więc w sumie to kupując za kwotę minimalną w DE wydasz ok 170 - 180 euro. W Polsce o będzie ok 155 euro.Ichu pisze:Przeliczylem na stronie waluty.wp.pl 150€ na nasze i wyszło 567.5zł. Różnica to 22,5zł.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość