EP 05 MTB

Moderator: mod-Tabor

ODPOWIEDZ
cichonęk
Kontakt:

Re: EP 05 MTB

Post autor: cichonęk »

Sądzę, że na zielonej nie trzeba żadnych dodatkowych tabliczek tutaj po powiększeniu widać, że nie ma żadnych tabliczek. Rewizja zielonej to 17.08.1967 ZNTK Gdańsk, Lokomotywownia Warszawa Odolany.
piotrek092
Kontakt:

Post autor: piotrek092 »

Chyba producent ma dokumentację dotycząca opisów na lokomotywach zależnie od epoki/a przynajmniej powinien mieć/.
Awatar użytkownika
wojtek_
Kontakt:

Post autor: wojtek_ »

ad. tabliczka:
1. Na zielonej lokomotywie tabliczka pionowa jasna,
2. Na pomarańczowej z lat siedemdziesiątych (EP05-25) tabliczka pozioma srebrna/szara,
3. Na ostatnich czynnych w ostatnich latach eksploatacji (ep.VI) tabliczka pozioma żółta.
Na zdjęciu: EP05-22 po wycofaniu z eksploatacji, ustawiona na Prokocimiu przed przemalowaniem na zielono; szesnastka po ostatniej naprawie gł, vs model.
w.
Załączniki
ep05_tabliczka1.JPG
Awatar użytkownika
Ciora
Kontakt:

Post autor: Ciora »

"Tabliczkę ostrzegawczą na czole należy bezwzględnie poprawić!
I nr na 22!
w

p.s.
ok-kończę z trollingiem ;-) "

Nie wiem czy na pewno koledze Wojtkowi o to chodziło, ale żółta tabliczka ostrzegawcza na pomarańczowych EP05 powinna być poziomo; w pionie zaś bywały na zielonych EU05. Tak przynajmniej wynika z wielu zdjęć, które widziałem na forum większym. Sam nie jestem specem, więc tylko się domyslam ;)

http://forum.modelarstwo.info/threads/e ... ost-212346
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

EP 05 MTB

Post autor: Maciej »

Jeszcze nie przetestowana (męczymy ją i to potrwa), a już przez niektórych Kolegów niechciana....ForumTT daje jej jednak szansę, dlatego że ta lokomotywa/model ma bardzo duży potencjał :-) Po za tym to Wy czekaliście na ten model :P Test trwa - cierpliwości kochani 8)
Obrazek
Zapraszamy na FB https://www.facebook.com/forumttpl-444165502317031/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryczne”